Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Στις 660 μονάδες ξέμεινε από δυνάμεις η αγορά

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Στις 660 μονάδες ξέμεινε από δυνάμεις η αγορά
Το διαγραμματικό ζητούμενο για τους “Buyers” είναι φυσικά η ανοδική διαφυγή ή μη πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 660 μονάδων
Ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου πέρασε στη διάρκεια της εβδομάδας με γρήγορο διασκελισμό μέσα από τη δίμηνη ζώνη ταλαιπωρίας των 610 με 650 μονάδων ακουμπώντας στην πορεία την πολύ κρίσιμη αντίσταση των 660 μονάδων, αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets, στο εβδομαδιαίο του σχόλιο για την αγορά.
Κάπου εκεί όμως φαίνεται να τελείωσαν οι δυνάμεις του παραμένοντας «σφηνωμένος» μεταξύ του εύρους διακύμανσης των 660 με 644 μονάδων, σημειώνει ο αναλυτής.
Το διαγραμματικό ζητούμενο για τους “Buyers” είναι φυσικά η ανοδική διαφυγή ή μη πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 660 μονάδων, στοιχείο, που θα μπορούσε να ενισχύσει το σενάριο προσέγγισης της περιοχής διακύμανσης του περασμένου Σεπτεμβρίου μεταξύ των 680 με 704 μονάδων δίνοντας έτσι με την άνοδο αυτή ένα εορταστικό τόνο στο «ταμπλό» του ελληνικού χρηματιστηρίου, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Στην αντίθετη όμως περίπτωση, που ο δείκτης αποτυπώσει ημερήσια κλεισίματα χαμηλότερα των 640 μονάδων θα επανέλθει στο προσκήνιο η μουντή διαγραμματική ατμόσφαιρα των 625 με 620 μονάδων.
Η επιβεβαίωση της ανοδικής συνέχειας, που ζητούσαμε εναγωνίως από το τεχνικό δείκτη Σχετικής Δύναμης (RSI) ήρθε για τον FTSE 25 στην αρχή της εβδομάδας ωθώντας τον όχι μόνο πάνω από τις 1660 μονάδες αλλά και πάνω από τη σημαντική περιοχή αντίστασης των 1710 μονάδων.
Η διατήρηση τώρα ή μη του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης γύρω από το επίπεδο των 1700 μονάδων θα δώσει ανοδικό πάτημα για τη κίνηση προς το επόμενο σημείο αντίστασης των 1780 μονάδων.
Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα άναψαν θετικά τα αίματα στις τραπεζικές μετοχές με το δείκτη τους να αναπνέει έστω και για λίγο το διαγραμματικό αέρα, που βρίσκεται πάνω από το ψυχολογικό όριο των 500 μονάδων.
Εδώ ο Τραπεζικός Δείκτης θα πρέπει στις επόμενες συνεδριάσεις να κρατήσει άτμητη τη ζώνη των 475 με 456 μονάδων για να μπορέσει να δοκιμάσει με μεγαλύτερες δυνάμεις την απόδρασή του πάνω από το επίπεδο των 520 μονάδων βάζοντας έτσι ως ανοδικό στόχο τις 550 με 563 μονάδες, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης