Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπερνούν τα 234 δισ. δολάρια οι «ύποπτες» συναλλαγές της Deutsche Bank μέσω της Danske Bank

tags :
Ξεπερνούν τα 234 δισ. δολάρια οι «ύποπτες» συναλλαγές της Deutsche Bank μέσω της Danske Bank
Η Deutsche Bank θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περαιτέρω νομικές κυρώσεις
Πάνω από τα 234 δισ. δολάρια φτάνουν οι «ύποπτες» συναλλαγές της Deutsche Bank μέσω της Danske Bank, με την αγορά πλέον να έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στην άλλοτε κραταιά γερμανική τράπεζα.
Οι μετοχές της Deutsche Bank συνέχισαν να διασπούν καθοδικά τα ιστορικά χαμηλά τους, καθώς οι εισαγγελείς της Φρανκφούρτης διερευνούν τις κατηγορίες εναντίον των υπαλλήλων της (και ενδεχομένως της ίδιας της τράπεζας) για ισχυρισμούς ότι η μονάδα διαχείρισης περιουσίας της τράπεζας συνέβαλε στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματίες και άλλους φορολογικούς απατεώνες.
Τα στοιχεία εμφανίστηκαν στα περίφημα 'Panama Papers'.
Εν τω μεταξύ, ένα παράλληλο σκάνδαλο διερευνά τη συμμετοχή της DB στο σκάνδαλο της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες της Danske Bank.
Τον περασμένο μήνα, ο άνθρωπος που μίλησε στις αρχές για την Danske Bank, ο οποίος βοήθησε τους ρυθμιστικούς φορείς στην επεξεργασία των «ύποπτων» χρημάτων που ρέουν από τη Ρωσία, τη Μολδαβία και τις δυτικές πρωτεύουσες, ανέφερε ότι η Deutsche Bank βοήθησε να εκκαθαρίσει 150 δισ. δολάρια από τα 234 δισεκατομμύρια δολάρια που θεωρούνται ύποπτα από έναν εσωτερικό έλεγχο στην Danske.
Σε αυτά προστέθηκαν οι εκθέσεις που θέλουν άλλα 35 δισεκατομμύρια δολάρια να είναι ύποπτα.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η Deutsche εκκαθάρισε συνολικά σχεδόν 200 δισ. δολάρια από το εσθονικό υποκατάστημα της Danske μεταξύ 2007 και 2015.
Αυτό σημαίνει ότι η Deutsche Bank εκκαθάρισε πάνω από τα 4/5 του υποτιθέμενου ύποπτου κεφαλαίου που απορρέει από το κατάστημα της Εσθονίας της δανικής τράπεζας.
Κατά τη διάρκεια της οκταετούς περιόδου, η DB διεκπεραίωσε περίπου 1 εκατομμύριο συναλλαγές και ποτέ δεν αμφισβήτησε την προέλευση αυτών των τεράστιων χρηματικών ποσών.
Αυτή η αποκάλυψη ακολουθεί τις αναφορές ότι οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη εξετάζουν το ρόλο της Deutsche Bank στο σκάνδαλο.
Η Deutsche σταμάτησε να εκκαθαρίζει χρήματα για το εσθονικό υποκατάστημα της Danske το 2015, δύο χρόνια μετά την απόρριψη της JP Morgan από την Danske Estonia ως πελάτη, αφού παραπονέθηκε ότι το τμήμα συμμόρφωσης είχε επισημάνει πάρα πολλές περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Αυτό σημαίνει ότι η Deutsche θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περαιτέρω νομικές κυρώσεις που σχετίζονται με τρία ξεχωριστά σκάνδαλα: Το περίφημο ρωσικό σκάνδαλο των εμπορικών κατοίκων (η Deutsche κατέβαλε πέρυσι πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια στις αμερικανικές και βρετανικές αρχές, αλλά οι αμερικανικές αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους), τις παραβιάσεις της AML και το σκάνδαλο Danske.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης