Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Δεν πρόκειται να εγκρίνουμε το σχέδιο ΟΠΕΚ για μείωση στην παραγωγή πετρελαίου

Ιράν: Δεν πρόκειται να εγκρίνουμε το σχέδιο ΟΠΕΚ για μείωση στην παραγωγή πετρελαίου
Το ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου τόνισε ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ δεν έχουν προχωρήσει ακόμα σε συμφωνία για τα επίπεδα παραγωγής
Τη θέση ότι το Ιράν δεν πρόκειται να εγκρίνει το σχέδιο του ΟΠΕΚ για μείωση στην παραγωγή, διατύπωσε σήμερα (7/12) το Υπουργείο Πετρελαίου της χώρας, καθώς ο Οργανισμός επιχειρεί να ισορροπήσει την ενεργειακή αγορά.
Ειδικότερα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο, ανέφερε ότι «ενημερωμένες πηγές στον ΟΠΕΚ αναφέρουν ότι το Ιράν έχει αρνηθεί να ενταχθεί στο σχέδιο περικοπών στην παραγωγή είτε συμβολίκα είτε κυριλοεκτικά».
Παράλληλα, το ιρανικό Υπουργείο πρόσθεσε ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή, διεψεύδοντας τις αναφορές ότι ο Οργανισμός έχει συμφωνήσει να μειώσει τις εξαγωγές κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, ζήτησε την εξαίρεση της χώρας από τις περικοπές του ΟΠΕΚ, εφόσον υπόκειται στις αμερικανικές κυρώσεις, με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Khalid al-Falih, να επιμένει ωστόσο ότι η συμφωνία δε μπορεί να επιτευχθεί εάν δεν ταχθούν υπέρ όλες οι χώρες του ΟΠΕΚ.
Σημειώνεται ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ παραμένουν υπό διαβούλευση για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, ενώ η πλευρά της Ρωσίας έχει εκφράσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε συμφωνία με τον Οργανισμό.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης