Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης: Εάν ο Zaev ερμηνεύει κατά το δοκούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να την σπάσουμε

Ξυδάκης: Εάν ο Zaev ερμηνεύει κατά το δοκούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να την σπάσουμε
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ελληνική πλευρά να «σπάσει» τη Συμφωνία των Πρεσπών, εάν ο Zaev συνεχίζει να την ερμηνεύει κατά το δοκούν
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε σήμερα (7/12/2018) η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, περί «σπασίματος» της Συμφωνίας των Πρεσπών, στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Zoran Zaev.
Ειδικότερα, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής ο κ. Ξυδάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να «σπάσει» τη Συμφωνία των Πρεσπών σε περίπτωση που η πΓΔΜ συνεχίσει τις προκλητικές δηλώσεις και ερμηνεύει κατά το δοκούν τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Κοιτάξτε βγήκε ο γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, και είπε ότι ή θα τα ψηφίσεις όλα ή δεν έχει.
Έχουμε κάθε στιγμή κι εμείς το δικαίωμα αν αυτός ερμηνεύει κατά το δοκούν τη Συμφωνία των Πρεσπών να την ερμηνεύσουμε κι εμείς σύμφωνα με αυτά που έχουμε μπροστά μας, γράμμα και πνεύμα και περιεχόμενο και να την σπάσουμε» απάντησε ερωτηθείς ποιο είναι το μέλλον της Συμφωνίας εάν ο Zaev επιμένει στη ρητορική του.
Νωρίτερα, δε, ο κ. Ξυδάκης τόνισε, με αφορμή τις δηλώσεις Zaev περί «μακεδονικής γλώσσας»: «Ήδη τον βάλαμε και τα μάζεψε και θα τα ξαναμαζέψει.
Πρέπει να περάσει κι αυτός τα εμπόδια.
Πρέπει να διευκολύνουμε, αλλά δεν πρέπει να είμαστε και υποχωρητικοί.
Γι’ αυτό και εξεπέμφθη ένα ξαφνικό, σκληρό, δυνατό κύμα δυσφορίας προς τα Σκόπια και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εκφράζει την ελληνική βούληση και από τις κυβερνητικές πηγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης