Τελευταία Νέα
Διεθνή

O William Barr νέος υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

tags :
O William Barr νέος υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Trump επέλεξε τον William Barr, για να ηγηθεί του υπουργείου Δικαιοσύνης
Ο αμερικανός πρόεδρος D. Trump ανακοίνωσε σήμερα (7/12) πως διορίζει στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης τον William Barr, έναν ρεπουμπλικανό νομικό ο οποίος είχε διατελέσει και πάλι υπουργός Δικαιοσύνης στην αρχή της δεκαετίας του 1990 επί προεδρίας G. Bush.
«Τον είχα βάλει εξαρχής στην κορυφή της λίστας», δήλωσε ο Trump μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο και χαρακτήρισε τον William Barr «καταπληκτικό» και «λαμπρό».
Ο William Barr θα αντικαταστήσει τον J. Sessions, τον οποίο ο πρόεδρος έπαυσε τον περασμένο μήνα.
Ως επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα είναι επίσης αρμόδιος για την ομοσπονδιακή έρευνα που διεξάγεται για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές.
Αν ο διορισμός του επικυρωθεί από τη Γερουσία, ο William Barr θα αναλάβει καθήκοντα από τον M. Witaker, ο οποίος ασκεί χρέη υπουργού Δικαιοσύνης αφότου ο Trump έπαυσε τον Sessions.
Ο William Barr είχε υποστηρίξει την αμφιλεγόμενη απόφαση του Trump να απολύσει τον τότε διευθυντή του FBI J. Komney τον Μάιο του 2017, όταν ο Komney διεξήγε την έρευνα για τη Ρωσία.
Μετά την απόλυση του Komney, ανέλαβε την έρευνα ο ειδικός εισαγγελέας R. Muller.
Ο William Barr έχει δηλώσει πως υπάρχουν περισσότεροι λόγοι να ερευνηθούν ενδεχόμενα αδικήματα από την αντίπαλο του Trump κατά την προεδρική εκστρατεία, την Δημοκρατική H. Clinton, απ' ό,τι να ερευνηθεί ενδεχόμενη συμπαιγνία ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του Trump και τη Ρωσία.
Ως υπουργός Δικαιοσύνης, ο William Barr θα έχει την τελική ευθύνη για τη ρωσική έρευνα, εκτός αν αρνηθεί αυτή την αρμοδιότητα.
Ο Sessions είχε αυτοαποκλειστεί από την επίβλεψη της έρευνας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης