Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το Fortress εξάσκησε το δικαίωμα ανταλλαγής του ΜΟΔ της Blue Star - ΕΓΣ για την αποπληρωμή του

tags :
Το Fortress εξάσκησε το δικαίωμα ανταλλαγής του ΜΟΔ της Blue Star -  ΕΓΣ για την αποπληρωμή του
Attica Group: Το Fortress εξάσκησε το δικαίωμα ανταλλαγής του ανταλλάξιμου ΜΟΔ της Blue Star
Στη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 28/12 η Attica Group η οποία θα αποφασίσει για την αποπληρωμή του ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου σύμφωνα με τους όρους του έναντι του ποσού των 87 εκατ. ευρώ περίπου ώστε να μη λάβει χώρα η μετατροπή σε μετοχές, μετά την εξάσκηση του  δικαιώματος ανταλλαγής των ομολογιών έκδοσης της Blue Star σε ομολογίες έκδοσης της Attica Group μετατρέψιμες σε νέες μετοχές της Attica Group από το Fortressμ ανακοίνωσε η εισηγμένη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η «ATTICA Α.Ε. Συμμετοχών» («η Attica Group») ανακοινώνει ότι την 7.12.2018 οι ομολογιούχοι δανειστές (επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της Fortress Investment Group) του ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου της «Blue Star Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε.» («Blue Star») εξάσκησαν το δικαίωμα ανταλλαγής των ομολογιών έκδοσης της Blue Star ημερομηνίας 5.9.2014 σε ομολογίες έκδοσης της Attica Group μετατρέψιμες σε νέες μετοχές της Attica Group, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 28,63% του νέου μετοχικού της κεφαλαίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την 28.12.2018 η οποία θα αποφασίσει για την αποπληρωμή του ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου σύμφωνα με τους όρους του έναντι του ποσού των 87 εκατ. ευρώ περίπου ώστε να μη λάβει χώρα η μετατροπή σε μετοχές.
Η αποπληρωμή του ως άνω δανείου θα πραγματοποιηθεί με δανεισμό που διαπραγματεύεται να λάβει η Blue Star από πιστωτικό ίδρυμα.

Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ»

Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής η «Εταιρία») που ελήφθη κατά τη συνεδρίασή του της 7η Δεκεμβρίου 2018, καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι της Εταιρίας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 28η Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:30, στα γραφεία της Εταιρίας (οδός Λυσικράτους αρ. 1-7 & Ευριπίδου, Καλλιθέα), για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ακόλουθου θέματος ημερήσιας διάταξης:
«Λήψη απόφασης για την οικειοθελή προπληρωμή του ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου έκδοσης της θυγατρικής «Blue Star Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε.» κατόπιν εξασκήσεως του δικαιώματος ανταλλαγής από τους ομολογιούχους δανειστές και έγκριση των όρων προπληρωμής».
Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης επί του θέματος της Ημερησίας Διάταξης, η τυχόν Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 10η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:30 στον ίδιο χώρο, και η τυχόν Β΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 21η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:30 στον ίδιο χώρο, με το ίδιο θέμα Ημερήσιας Διάταξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης