Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Στο μόλις 1,5% το ποσοστό αθέτησης για «junk» ομόλογα στις ΗΠΑ, το 2019

Fitch: Στο μόλις 1,5% το ποσοστό αθέτησης για «junk» ομόλογα στις ΗΠΑ, το 2019
Πολύ χαμηλό ποσοστό αθέτησης «junk» ομολόγων στις ΗΠΑ, αναμένει η Fitch Ratings
Στο μόλις 1,5% επί των συνολικών συμβολαίων αναμένει το ποσοστό αθέτησης για τα ομόλογα-«σκουπίδια» (junk, εκτός επενδυτικής κλίμακας και εντός κερδοσκοπικής κλίμακας) στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές η Fitch Ratings, το 2019, η χαμηλότερη επίδοση από το 2013.
«Καθώς προσπερνάμε τις περιόδους χρεοκοπιών στον ενεργειακό κλάδο και τον κλάδο λιανικών πωλήσεων, αναμένουμε χαμηλότερο όγκο αθετήσεων πληρωμών το 2019, λόγω των ελάχιστων βραχυπρόθεσμων προθεσμιών ωρίμανσης, της ευνοϊκής πρόσβασης στην αγορά και της έλλειψης σημαντικών καταλυτών.
Ο χρόνος αθέτησης αναμένεται να παραταθεί ακόμη περισσότερο, λόγω των ευνοϊκών όρων δανεισμού και του κύματος αναχρηματοδότησης από το 2016.
Οι προθεσμίες λήξης και τα χαμηλότερα περιθώρια επιτοκίου θα επιτρέψουν σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να πάρουν περισσότερο χρόνο για τα χρέη τους», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.
Επίσης, επικαλείται ως παράγοντες που λειτουργούν ευεργετικά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, παρά τον αυξανόμενο προστατευτισμό και την πρόσφατη αστάθεια των τιμών πετρελαίου.

Διαβάστε: Fitch: Σε χαμηλό 6 ετών οι αθετήσεις σε «junk» αμερικανικά ομόλογα, το 2019

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης