Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις στη Folli Follie - Δίωξη για κακουργήματα και απαγόρευση εξόδου στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και άλλα 7 άτομα

tags :
Ραγδαίες εξελίξεις στη Folli Follie - Δίωξη για κακουργήματα και απαγόρευση εξόδου στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και άλλα 7 άτομα
Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα, ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα επτά άτομα για την υπόθεση της Folli Follie
Τα κακουργήματα της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, απήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης σε βάρος τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και επτά στελεχών της Folli Follie, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν ήδη εντολές για απαγόρευση εξόδου τους από την χώρα.
Η δίωξη του οικονομικού εισαγγελέα στρέφεται κατά του ιδρυτή του Ομίλου Δημήτρη Κουτσολιούτσου , της συζύγου του Κατερίνας, του γιου τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, τριών μελών του ΔΣ της εταιρίας, του οικονομικού Διευθυντή της εταιρίας, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και του επικεφαλής του ομίλου στην Ασία.
Για τα ίδια πρόσωπα πριν λίγο καιρό εκδόθηκαν αποφάσεις του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, μετά από αίτημα του κ. Δραγάτση, για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών τους, θυρίδων και όλων των χρηματοπιστωτικών προϊόντων που κατέχουν.
Οι κατηγορούμενοι είχαν κληθεί σε εξηγήσεις από τον κ. Δραγάτση με ερευνώμενα αδικήματα αυτά της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού, όσον αφορά τα θεωρούμενα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία του 2017 και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Είναι αυτά για τα οποία πλέον απαγγέλθηκαν σε βάρος τους οι συγκεκριμένες κατηγορίες.
Πλην της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε επιλέξει να μην απαντήσει επί της ουσίας, καθώς η έρευνα για την υπόθεση των οικονομικών πεπραγμένων του ομίλου συνεχίζεται, η πλειονότητα των κληθέντων ως υπόπτων και πλέον κατηγορουμένων, φέρεται να είχε επιρρίψει τις όποιες ευθύνες για τον επίμαχο ισολογισμό, στα γραφεία της Ασίας και στο γκρουπ του ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρίες.
Η έρευνα για την εταιρία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με αρχικό υλικό μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την μη «παροχή αιτούμενων στοιχείων» που ζητήθηκαν από την Folli Follie, όπως ταμιακά διαθέσιμα κ.ά..
Η Επιτροπή στρεφόταν κατά της εταιρίας επίσης και για «παρεμπόδιση ελέγχου» ο οποίος ξεκίνησε μετά την δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM) στο οποίο αναφέρεται πως ενδέχεται κάποια οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group να μην είναι ακριβή.
Ο εισαγγελέας πάντως συνεχίζει την έρευνα και για άλλα αδικήματα, οπότε αναμένεται εκ νέου κλήτευση υπόπτων.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης