Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,7% για τον χρυσό, στα 1.252,60 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία κέρδη 2,2%

tags :
Άνοδος 0,7% για τον χρυσό, στα 1.252,60 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία κέρδη 2,2%
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 9 δολ. ή 0,7%, στα 1.252,60 δολ. ανά ουγγιά
Με σημαντική άνοδο έκλεισε σήμερα (6/12/2018) ο χρυσός, βρίσκοντας στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου, με το πολύτιμο μέταλλο να καταγράφει τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Αύγουστο.
Το δολάριο δέχτηκε πιέσεις από τα πιο αδύναμα από ό,τι αναμενόταν στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Ο ρυθμός αύξησης των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψε επιβράδυνση τον Νοέμβριο του 2018, με το ποσοστό της ανεργίας να παραμένει στο χαμηλό 49 ετών του 3,7%, ενώ οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 0,2%, λιγότερο από ό,τι αναμενόταν.
Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 155.000 τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια μεγαλύτερη αύξηση κατά 200.000.
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά, δείχνοντας 12.000 λιγότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με εκείνες που είχαν αναφερθεί αρχικά.
Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,2% ή κατά 6 σεντς, έναντι αύξησης 0,1% του Οκτωβρίου.
Τα στοιχεία είχαν αρχικά «μεταφραστεί» σε μια υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας, που θα μπορούσε να στηρίξει τις προσδοκίες για λιγότερες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) το 2019.
Ωστόσο, αργότερα οι αναλυτές εκτίμησαν ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση ενδέχεται να μην είναι αρκετά για να παρεκκλίνει η Fed από το τρέχον «μονοπάτι» νομισματικής σύσφιξης.
Χθες, δημοσίευμα της «Wall Street Journal», σύμφωνα με το οποίο αρκετά στελέχη της Fed εμφανίζονται πρόθυμα να «παγώσουν» τις αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2019, ήταν αρκετό για να αντιστρέψει θετικά το κλίμα στη Wall Street.
Σήμερα, μεικτά ήταν τα μηνύματα που έστειλαν αξιωματούχοι της Fed, με την Lael Brainard, να τάσσεται υπέρ της συνέχισης των σταδιακών αυξήσεων των επιτοκίων σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, επανέλαβε την έκκλησή του για μια παύση του τρέχοντος κύκλου αύξησης των επιτοκίων.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 9 δολ. ή 0,7%, στα 1.252,60 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 96,7 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,141 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Στο σύνολο της εβδομάδας, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε κέρδη 2,2%, τα υψηλότερα από τον Αύγουστο. 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης