Διεθνή

Το ΑΠΘ διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στη Θεολογική σχολή - Σπυράκη (ΝΔ): Το ΑΠΘ πρέπει να είναι ασφαλής κι όχι οχυρό

Το ΑΠΘ διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στη Θεολογική σχολή - Σπυράκη (ΝΔ): Το ΑΠΘ πρέπει να είναι ασφαλής κι όχι οχυρό
Πέραν των σχετικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με Εισαγγελικούς και Αστυνομικούς λειτουργούς, στάλθηκε έγκαιρα και έγγραφη ενημέρωση
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΠΘ, μέσω της οποίας διαψεύδει την Ελληνική Αστυνομία ότι δεν είχε ενημερώσει εγκαίρως τις αρχές για την κατάληψη στη Θεολογική σχολή.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι «έστειλε εγκαίρως έγγραφη ενημέρωση στην αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους για την προστασία της» και απορρίπτει την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η οποία ισχυρίζεται ότι η ενημέρωση έγινε αφότου ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να διαψεύσουμε την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που αναφέρει ότι δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες Πρυτανικές Αρχές, μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη, για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του χώρου του Α.Π.Θ.».
Όπως σημειώνει «πέραν των σχετικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρμόδιους Εισαγγελικούς και Αστυνομικούς λειτουργούς, στάλθηκε έγκαιρα και έγγραφη ενημέρωση για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρόσκληση για παρέμβαση για την προστασία της».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 11333/6-12-18 έγγραφο, που στάλθηκε ηλεκτρονικά στις 11:16 το πρωί της 6/12/2018, ενημερώθηκαν η Εισαγγελία Πρωτοδικών και η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την κατάληψη του κτιρίου της Θεολογικής από αναρχικούς, την αδυναμία εισόδου μελών του ΑΠΘ, και την αδυναμία λειτουργίας της Σχολής.
Το έγγραφο καταλήγει με πρόσκληση για ενέργειες, αναφέροντας επί λέξει: «Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για την προστασία των δημοσίων κτιρίων του ΑΠΘ».
Στο μεταξύ, στο θέμα αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη η οποία τόνισε ότι «τα πανεπιστήμια στη Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι ασφαλή και όχι οχυρά του μπάχαλου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης