Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Anadolu: Ο Putin επιδιώκει την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου «TurkStream» στην Ελλάδα

Anadolu: Ο Putin επιδιώκει την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου «TurkStream» στην Ελλάδα
Eίναι πολύ πιθανό ένας τέτοιος αγωγός να μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ελλάδα προς την Ιταλία δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος
Η Ρωσία είναι έτοιμη να επεκτείνει τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream στην Ελλάδα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα (7/12/2018).
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι ένας αγωγός μέσω Τουρκίας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά φυσικού αερίου στη νότια Ευρώπη.
«Συζητούμε με τους Τούρκους και Έλληνες εταίρους μας και είναι πολύ πιθανό ένας τέτοιος αγωγός να μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ελλάδα προς την Ιταλία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του, εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του να συμμετάσχει στο έργο, λέγοντας ότι θα ενισχύσει τον ρόλο της Ελλάδας στον περιφερειακό ενεργειακό τομέα.
Έστρεψε δε τα βέλη του προς την ΕΕ ότι έχει «διπλά πρότυπα» όσον αφορά τον TurkStream, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «εμποδίζει» την επέκταση του αγωγού στην Ελλάδα.
Το έργο TurkStream είναι ένας αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που αποτελείται από δύο γραμμές 930 χιλιομέτρων (577,8 χιλιόμετρα) με χωρητικότητα 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Ο αγωγός πρόκειται να περάσει κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα από τη Ρωσία στην Τουρκία και επίσης να επεκταθεί στα σύνορα της Τουρκίας με γειτονικές χώρες.
Η πρώτη γραμμή προορίζεται για προμήθεια φυσικού αερίου στους Τούρκους καταναλωτές, ενώ ο δεύτερος είναι η προμήθεια φυσικού αερίου στη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης