Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Erdogan για τα κίτρινα γιλέκα: Η Ευρώπη απέτυχε στη δημοκρατία και τα δικαιώματα

O Erdogan για τα κίτρινα γιλέκα: Η Ευρώπη απέτυχε στη δημοκρατία και τα δικαιώματα
«Εκείνοι που λοιδορούν την αστυνομία μας θα πρέπει τώρα να δουν τη δική τους αστυνομική δύναμη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος
Ως «όπλο» στην κριτική του απέναντι στην ΕΕ χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Παρίσι.
O Erdogan ασκώντας κριτική στην ΕΕ με αφορμή τα επεισόδια στο Παρίσι, επιχείρησε σήμερα (8/12) να απαντήσει στα «πυρά»  που δέχεται από την Ευρώπη για αυταρχισμό.
«Δεν θα εγκρίνουμε ποτέ τη βίαιη έκφραση των αιτημάτων για δικαιώματα, αλλά όλες οι απόψεις και οι απαιτήσεις μπορούν να γίνουν ευκρινείς στις δημοκρατίες», τόνισε ο Erdogan μιλώντας σε οπαδούς του στην Κωνσταντινούπολη,
«Εκείνοι που λοιδορούν την αστυνομία μας, κατηγορώντας την για βιαιότητα, θα πρέπει τώρα να δουν τη δική τους αστυνομική δύναμη.
Η Ευρώπη έχει αποτύχει στη δημοκρατία, τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Παρακολουθώ με ανησυχία τι συμβαίνει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», συμπλήρωσε.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν σε μεγάλη έκταση τα γεγονότα στη Γαλλία παρουσιάζοντάς τα ως ένα μείγμα λαϊκής δυσαρέσκειας αλλά και ξένης υπονόμευσης με έμμεσες αναφορές στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το 2013 στην Τουρκία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης