Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Απορρίπτει το CDU τα περί συγχώνευσης Deutsche Bank - Commerzbank με τη συμμετοχή του κράτους

Απορρίπτει το CDU τα περί συγχώνευσης Deutsche Bank - Commerzbank με τη συμμετοχή του κράτους
«Το επιχείρημα για μια" μεγάλη τράπεζα " δεν δικαιολογεί τη χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων» λέει ανώτατο στέλεχος του CDU
Απορρίπτει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της καγκελαρίου Merkel (CDU) την ιδέα της συγχώνευσης της Deutsche Bank με την Commerzbank με τη συμμετοχή του κράτους, προκειμένου να ενισχυθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Γερμανίας.
«Το επιχείρημα για μια" μεγάλη τράπεζα "μπορεί να συζητηθεί ως θέμα οικονομικής πολιτικής, αλλά δεν δικαιολογεί τη χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων», ξεκαθάρισε σήμερα (8/12/2018) ο Michael Meister, ανώτατο στέλεχος του CDU.
Η δήλωση αυτή ήλθε ως απάντηση στην έντονη φημολογία ότι, η κυβέρνηση προωθεί τη συγχώνευση της  Deutsche Bank με την Commerzbank AG.
Τα σενάρια που συζητήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνουν ένα σχέδιο στο οποίο το γερμανικό κράτος θα γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Deutsche Bank για περίπου πέντε χρόνια πριν τη συγχώνευση των δύο τραπεζών, ανέφερε το περιοδικό Focus, χωρίς να αναφέρει την προέλευση των πληροφοριών του.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας κατέχει περίπου το 15% της Commerzbank, καθιστώντας την τον μεγαλύτερο μέτοχο της τράπεζας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης