Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών μας θωρακίζει από κακοτοπιές - Εποικοδομητική η συνάντηση Τσίπρα - Putin

Σκουρλέτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών μας θωρακίζει από κακοτοπιές - Εποικοδομητική η συνάντηση Τσίπρα - Putin
Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αφήνει περιθώρια ούτε για αλυτρωτισμούς, ούτε για μειονότητες εντός του ελληνικού χώρου
«Εμείς έχουμε μια Συμφωνία που το περιεχόμενο της μας θωρακίζει από κακοτοπιές», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Zoran Zaev, την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα ενω, τόνισε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία και την επομένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει πραγματικές προγραμματικές συγκλίσεις σε στέρεες και προωθητικές βάσεις.

Η Συμφωνία των Πρεσπών
«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αφήνει περιθώρια ούτε για αλυτρωτισμούς, ούτε για μειονότητες εντός του ελληνικού χώρου, που θα πρέπει, όπως φαίνεται ότι είπε ο Zaev, να έχουν δικαίωμα στο να διδάσκεται η γλώσσα τους. Αρα, έχουμε μια Συμφωνία που με το πνεύμα και το γράμμα της αποτελούν την καλύτερη απάντηση απέναντι σε όσα είπε Zaev ο οποίος, βέβαια, αισθάνθηκε την ανάγκη να ανασκευάσει», είπε ο κ. Σκουρλέτης.
Σε ερώτηση για τις ερμηνείες που δόθηκαν στις δηλώσεις του Zaev απάντησε:
«Μπορεί λόγοι σκοπιμότητας που έχουν να κάνουν με το εσωτερικό της ΠΓΔΜ και τον διάλογο που διεξάγεται εκεί να δίνουν μια ερμηνεία στο γιατί ειπώθηκε ότι ειπώθηκε, αλλά σε καμιά περίπτωση αυτή η ερμηνεία δεν είναι εξαγώγιμη και σε καμιά περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τέτοιου είδους ερμηνείες πάνω στο τραπέζι.
Και γι' αυτό υπήρξε η αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Δεν νομίζω ότι εμείς έχουμε λόγους αυτή τη στιγμή να θεωρούμε ότι κάτι έχει αλλάξει από την άλλη πλευρά. Βεβαίως, είναι πολύ σωστό να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, υπάρχουν μια σειρά δεσμεύσεις, ένας οδικός χάρτης, που είναι η προϋπόθεση να τηρηθεί στο ακέραιο για να έρθει αυτή η Συμφωνία στη Βουλή».

Η Ν.Δ έχει "λερωμένη τη φωλιά της"

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις της ΝΔ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε πως τα μάτια της αντιπολίτευσης βλέπουν πολλά, αλλά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, και παρατήρησε: «Θα πρέπει να είναι προσεκτική και η αντιπολίτευση, η οποία έχει καταθέσει τη διαφωνία της, όπως την έχει καταθέσει.
Η αντιπολίτευση πιάνεται από ένα ζήτημα που αν τελικά το περιεχόμενο της Συμφωνίας οδηγεί σε τέτοιου είδους ερμηνείες, πρέπει να είναι πολύ προσεκτική διότι δίνει λαβές στους ακραίους κύκλους από την άλλη πλευρά να κάνουν μια τέτοια ερμηνεία, ενθαρρύνει τέτοιου είδους τοποθετήσεις.
Πρέπει να είναι πιο προσεκτική η αντιπολίτευση και να μην κινείται με βάση, τελικά, τα ταπεινά αντιπολιτευτικά της κίνητρα».
Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε, μάλιστα, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει «λερωμένη τη φωλιά της», διότι «είναι πλήρως ανακόλουθη με τα όσα έλεγαν οι προκάτοχοι του κ. Μητσοτάκη».
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Κοτζιά απάντησε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω τον κ. Κοτζιά.
Θα πρέπει κανείς να μην τοποθετείται με εάν και εφόσον.
Και το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το αποτύπωμα της πολύ καλής δουλειάς που έκανε. Αρα, δεν ξέρω, τελικά, αν αυτή η δήλωση αμφισβητεί τη δική του δουλειά ή είναι κριτική για τα όσα έκανε η κυβέρνηση».
Ενώ για τον Πάνο Καμμένος υπογράμμισε πως «δεν έχει πει σε καμιά στιγμή ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορες εκδοχές γύρω από τη στάση του, έχουμε ακούσει και πιο "σκληρά" πράγματα.
Αλλά έχουμε ακούσει, επίσης, από τον κ. Καμμένο ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα έμπαινε εμπόδιο στην πορεία αυτής της κυβέρνησης. Εγώ κρατάω την καλή εκδοχή των πραγμάτων» υπογράμμισε.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Για τις βουλευτικές εκλογές ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο χρόνος διεξαγωγής τους δεν σχετίζεται με το ενδεχόμενο μη ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών και δήλωσε πως σχεδιασμός της κυβέρνησης και η προσωπική του εκτίμηση είναι ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Δεν κάνουμε παροχές, δίνουμε αυτό που μας επιτρέπει η πορεία της οικονομίας
«Οι πρόωρες εκλογές δεν συμφέρουν τον ελληνικό λαό, καθώς έχουμε αρχίσει να πίνουμε νερό, βρισκόμαστε στην καλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων, γιατί να τη σταματήσουμε;».

Θετικός ο απολογισμός της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα

Σε ερώτηση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι είναι θετικός ο απολογισμός και θα βάλει στην άκρη και τις σκιές που είχαν υπάρξει με το επεισόδιο των απελάσεων.
Από το 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση οι ελληνορωσικές σχέσεις μπήκαν σε μια άλλη πολύ θετική βάση, στο μέτρο που επιτρέπει η διεθνής κατάσταση και το γεωπολιτικό σκηνικό, επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης