Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maduro: Ολόκληρη η πετρελαϊκή παραγωγή της Βενεζουέλας θα πωλείται σε Petro

Maduro: Ολόκληρη η πετρελαϊκή παραγωγή της Βενεζουέλας θα πωλείται σε Petro
Είναι το πρώτο κρυπτονόμισμα στον κόσμο το οποίο υποστηρίζεται από το πετρέλαιο
Σχέδιο για να μεταβιβάσει όλη την πετρελαϊκή παραγωγή της Βενεζουέλας στο ψηφιακό νόμισμα Petro και την πώλησή της μέσω αυτού, προανήγγειλε με τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρόεδρος της χώρας, Nicolas Maduro.
Υπενθυμίζεται, πως πρόκειται για το πρώτο κρυπτονόμισμα στον κόσμο το οποίο υποστηρίζεται από το πετρέλαιο.
Σταδιακά, η Βενεζουέλα θα μεταβιβάσει όλη την παραγωγή πετρελαίου της στο Petro, δήλωσε ο Maduro κατά τη διάρκεια επίσκεψή του στη Ρωσία.
Για το 2019, η Βενεζουέλα θα έχει ένα ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα σημείωσε ο Maduro.
Με αυτόν τον τρόπο, η Βενεζουέλα θα απελευθερωθεί από το νόμισμα που χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον «για να προκαλέσει οικονομικό πόνο» σε άλλες χώρες», σημείωσε ο Maduro και έφερε ως παράδειγμα την Κούβα, το Ιράν και τη Ρωσία.
Ωστόσο, το Petro θεωρείται από τους αναλυτές και τους ειδικούς ως μια απλή απάτη και μια άλλη προσπάθεια από τη Βενεζουέλα για να καλύψει τις κυρώσεις και να συγκαλύψει την ανικανότητα να επανεξετάσει την προβληματική εσωτερική οικονομία.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η οικονομία της Βενεζουέλας θα υποχωρήσει το 2018  κατά 18%, ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να φθάσει το 1.370.000%.
Τους τελευταίους μήνες, ο Maduro προσβλέπει σε ένα νέο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, το οποίο περιλαμβάνει μια νέα πολιτική για την τιμολόγηση της βενζίνης που θα αυξήσει για πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες τις εξαιρετικά φθηνές τιμές του φυσικού αερίου της Βενεζουέλας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης