Τελευταία Νέα
Διεθνή

World Bank: Αύξηση 10,8% στα 528 δισ. δολ. για τις μεταφορές συναλλάγματος στις πιο φτωχές χώρες

World Bank: Αύξηση 10,8% στα 528 δισ. δολ. για τις μεταφορές συναλλάγματος στις πιο φτωχές χώρες
Ιδιαίτερη άνοδος έχει καταγράφει στην Ευρώπη και στην Κεντρική Ασία
Με γοργό ρυθμό αυξήθηκαν το 2018 οι μεταφορές συναλλάγματος, που αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τις φτωχές χώρες και αναμένεται να σημειώσουν νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank).  
Το συνολικό ύψος των ποσών που μεταφέρθηκαν προς τις αναπτυσσόμενες χώρες αναμένεται να αυξηθεί κατά 10,8% φέτος και να φθάσει τα 528 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Το νέο αυτό ρεκόρ ακολουθεί τα ίχνη της ισχυρής αύξησης 7,8% που είχε καταγραφεί το 2017», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Συνολικά, οι μεταφορές προς το εξωτερικό, που περιλαμβάνουν και εκείνες προς τις πλούσιες χώρες, αναμένεται να φθάσουν σε 689 δισ. δολάρια, δηλ. μία αύξηση κατά 10,3 %.
Οι μεταφορές συναλλάγματος έχουν αυξηθεί σε όλες τις περιοχές του κόσμου, όμως ιδιαίτερη άνοδος έχει καταγράφει στην Ευρώπη και στην Κεντρική Ασία (20%), καθώς και στη Νότιο Ασία (13,5%) και ακολουθούν η Υποσαχάρια Αφρική (9,8%), η Μέση Ανατολή και η Βόρειος Αφρική (9,1%), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική (9,3%) και κατόπιν η περιοχή της Ανατολική Ασίας και Ειρηνικού (6,6%).
Η άνοδος στις μεταφορές αυτές συνδέεται άμεσα με την ευρωστία της οικονομίας και της απασχόλησης στις ΗΠΑ, αλλά και στην ανάκαμψη που καταγράφεται στις Χώρες του Κόλπου και στη Ρωσία, αναφέρει στην έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα.
Η Ινδία υπήρξε η κύρια χώρα προορισμού μεταφοράς χρημάτων, με συνολικά 80 δισ. δολάρια, ακολουθεί η Κίνα με 67 δισ. , το Μεξικό κι οι Φιλιππίνες (από 34 δισεκ. καθεμιά) κι έπεται η Αίγυπτος με 26 δισ. δολάρια.
Όσον αφορά τις μελλοντικές προβλέψεις, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά πως θα σημειωθεί μία ηπιότερη αύξηση στις μεταφορές χρημάτων το 2019 (549 δισ. δολάρια, ή 4%, για τις φτωχότερες χώρες και 715 δισ. δολάρια, ή 3,7%, σε παγκόσμια βάση) εξαιτίας της προβλεπόμενης επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης