Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα βάλει μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας - Η κυβέρνηση Τσίπρα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα βάλει μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας - Η κυβέρνηση Τσίπρα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας
Επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά ενόψει της μάχης των  περιφερειακών εκλογών
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε (8/12) στην Τρίπολη σε εκδήλωση για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019.  
«Το 2019 είναι έτος στο οποίο θα γίνουν Εθνικές εκλογές, Ευρωεκλογές, Περιφερειακές εκλογές, Δημοτικές εκλογές.
Είναι το έτος που θα σηματοδοτήσει την μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα. Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι Εθνικές εκλογές.
Εύχομαι να γίνουν μια ώρα αρχύτερα.
Όμως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Σε κάθε περίπτωση, στην κάλπη των Εθνικών εκλογών, θα πρέπει να έρθει η ώρα να κάνουν όλοι τον απολογισμό τους.
Ο κ. Τσίπρας σε μια ομιλία του στη Βουλή, πριν από κάποιες μέρες, μας είπε ότι επί της ουσίας κυβερνά τη χώρα μόλις 100 μέρες» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε:
 Ότι το ρολόι του χρόνου για τον ίδιο αρχίζει να τρέχει από τότε που δήθεν η χώρα βγήκε από το τρίτο Μνημόνιο.
Κυβερνά όμως τη χώρα 1.414 ημέρες. 1.414 ημέρες που η χώρα, δυστυχώς, πήγε πίσω, οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, η αξιοπρέπεια της χώρας καταρρακώθηκε, η οικονομία επέστρεψε σε βαθιά κρίση.
Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω την σκληρή πραγματικότητα την οποία ζείτε καθημερινά, η οποία συγκρούεται με το φαντασιακό success story της κυβέρνησης.
Δεν χρειάζεται να σας μιλήσω για την ανεργία, ειδικά εδώ στην περιφέρεια, για τα ρημαγμένα χωριά, για το γεγονός ότι 2 εκατ. Έλληνες χρωστούν σήμερα στην εφορία μικρά ποσά κάτω των 500 ευρώ.
Δεν χρειάζεται να σας μιλήσω για το γεγονός ότι και στον ιδιωτικό τομέα οι δουλειές που δημιουργούνται είναι δουλειές μερικής απασχόλησης και οι μισθοί μειώνονται.



Επίθεση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή όσο μένει στην εξουσία τόσο προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά.
Είχαμε προειδοποιήσει φίλες και φίλοι την κυβέρνηση για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούσε η υπογραφή της άκρως προβληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών.
Δυστυχώς δικαιονόμαστε κάθε μέρα στην κριτική μας.
Είχαμε πει ότι η αναγνώριση “μακεδονικής” γλώσσας και “μακεδονικής” εθνότητας συνιστά μια εθνική υποχώρηση την οποία καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει. 
Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας  είπε “ναι” εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είχαν πει “όχι”. Εκεί που είχε πει “όχι” ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εκεί που είχε πει “όχι” ο Κώστας Καραμανλής, εκεί που είχε πει “όχι” ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας είπε “ναι”. Επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στον κ. Ζάεφ να έρχεται τώρα να μας κουνά το δάχτυλο. Να μας λέει:
“Ποια Βόρεια Μακεδονία. Εμείς “Μακεδόνες” είμαστε, τη “μακεδονική” γλώσσα μιλάμε και θα διεκδικήσουμε αύριο να διδάσκεται και αυτή η “μακεδονική” γλώσσα επίσημα και στην πατρίδα μας”.
Του λέμε λοιπόν εδώ, από αυτόν τον τόπο που έχει τόσο βαρύ ιστορικό συμβολισμό, απο την κοιτίδα της ελεύθερης Ελλάδος, ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη Συμφωνία  των Πρεσπών και θα αγωνιστούμε αυτή η συμφωνία να μην περάσει διότι υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας.
 
Θα βάλουμε μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας

«Τα συμφέροντα, δυστυχώς της χώρας, τα οποία υπονομεύονται κάθε μέρα από μια κυβέρνηση η οποία ακόμα και σήμερα χρησιμοποιεί το δικό σας υστέρημα για να έρθει να παιξει ένα ξεπερασμένο παιχνίδι προεκλογικών παροχών.
Αφού σας πήρε 10, έρχεται τώρα να μοιράσει το 1 και να περιμένει ότι θα την ευχαριστήσετε κιόλας γιατί -δήθεν- σας γύρισε πίσω ελάχιστα από τα πολλά που σας πήρε» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε:
«Εμείς θέλουμε να βάλουμε μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας.
Ξέρουμε πως να φέρουμε επενδύσεις στον τόπο. Θα έχουμε την ευκαιρία από τώρα μέχρι τις εκλογές να ξεδιπλώσουμε και να επαναλάβουμε όλον τον πρόγραμματικό μας λόγο.
Να μιλήσουμε για τη σημασία που αποδίδουμε στην ασφάλεια. Γιατί η ασφάλεια είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας. Να μιλήσουμε για το πόσο σημαντική είναι για εμάς η παιδεία, η δημόσια παιδεία, το δημόσιο πανεπιστήμιο, το δημόσιο σχολείο..
 Θα συναντηθούμε,, σε αυτή τη διαδρομή και με ανθρώπους που δεν μας στήριξαν ποτέ. Με απογοητευμένους συμπολίτες μας που πίστεψαν τον κ. Τσίπρα. Και ειδικά με νέα παιδιά που πίστεψαν πως πραγματικά ο κ. Τσίπρας κόμιζε κάτι καινούριο.
Που πίστεψαν ότι μπορούμε την επόμενη μέρα να σκίσουμε τα Μνημόνια, να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, να δώσουμε 13η και 14η σύνταξη. Τον πίστεψαν, απογοητεύτηκαν, προδόθηκαν και τώρα είναι έτοιμοι να έρθουν να συμπορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία  για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης