Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθώ σε κανένα ψηφοδέλτιο επικρατείας - Το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθώ σε κανένα ψηφοδέλτιο επικρατείας - Το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή
"Δεν αλλάζουμε επειδή σήμερα φυσάει ένας διαφορετικός άνεμος", τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης
«Tο Ποτάμι θα προτάσσει πάντα στα εθνικά θέματα το πατριωτικό και όχι το κομματικό καλό.
Δεν αλλάζουμε επειδή σήμερα φυσάει ένας διαφορετικός άνεμος», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο Στ. Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών.
Ακόμη, ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε “δημοσιογραφικές αστειότητες” τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να διαπραγματεύεται με τη ΝΔ.
Όπως είπε, «το Ποτάμι δεν είναι από τα παλιά κόμματα.
Και ο Σταύρος δεν είναι από τους παλιούς αρχηγούς.
Δεν παζαρεύουν, δεν διαπραγματεύονται τις αρχές τους.
Κινούμαστε πάντα με τη σκέψη στο πατριωτικά καλό και όχι στο κομματικά καλό.
Δεν αλλάζουμε επειδή σήμερα φυσάει ένας διαφορετικός άνεμος.
Θα πρέπει, και σ' αυτό θα επιμείνουμε, να υποσχεθούμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο, ειρηνικό, με πολλά χαμόγελα μέλλον.
Αυτή είναι η σκέψη μας και με αυτές τις σκέψεις θα πορευθούμε στις αποφάσεις μας στη Βουλή όταν έρθει η ώρα».
Ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθώ σε κανένα ψηφοδέλτιο επικρατείας.
Το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή και θα είμαι εκεί.
Τα παζάρια θα είχαν καλύτερη αξία αν ήταν λίγο πιο απτά.
Τους έκανα μία πλάκα και τους είπα ότι προφανώς ξέχασαν να αναφέρουν ότι θέλω και κάποιες θέσεις πάρκινκ στην Πειραιώς και μερικούς ντενεκέδες λάδι από την Κρήτη.
 Μπορεί να κάνουμε πλάκα αλλά είναι πιο σοβαρή η νοοτροπία που φανερώνουν αυτά τα δημοσιεύματα.
Και σας είπα και πριν, έχουν μάθει πολλοί σχολιαστές να κρίνουν την πολιτική με τα μάτια του παρελθόντος, με τα μάτια των παλιών πολιτικών.
Εμείς είμαστε αλλιώς».
Με αφορμή τις δηλώσεις Zaev ανέφερε πως «κάναμε συγκεκριμένες παρατηρήσεις με βάση τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις των γειτόνων μας. Και τους έχουμε πει ότι δεν θα επιτρέψουμε ο αλυτρωτισμός να επιστρέψει από το παράθυρο.
Πρέπει να είμαστε όλοι σίγουροι ότι θέλουμε να πάμε σε μία νέα εποχή ειρηνική, χωρίς διεκδικήσεις και χωρίς να θυμόμαστε ανά στιγμές, για την εσωτερική κατανάλωση, διάφορες αστείες θεωρίες.
Χαρακτήρισα αυτή τη συζήτηση για την Μακεδονία, για τους μακεδόνες του Αιγαίου, που λένε οι γείτονές μας, ως μία αστεία υπόθεση, που δεν έχει να κάνει ούτε με την πραγματικότητα ούτε βέβαια με τον σύγχρονο δρόμο που θέλουμε να βαδίσουμε».
Τέλος, σχετικά με τη στάση του Κινήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές δήλωσε ότι «θα μπορούσες να κάνεις πολλές βιβλιοθήκες με τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί από τους πολιτικούς στη Θεσσαλονίκη.
Εμείς θα υποστηρίξουμε ανθρώπους που θα έχουν προτεραιότητα τον τόπο τους, τους πολίτες τους και όχι τα κόμματα και την κομματική τους καριέρα».
Σημείωσε ότι «στη Θεσσαλονίκη όλοι τάζουν όλοι υπόσχονται» ενώ αναφορικά με το ποιόν θα υποστηρίξει το Ποτάμι στο Δήμο Θεσσαλονίκης απάντησε πως «θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι φίλοι μας.
Υπάρχουν πολλοί στο Ποτάμι που εδώ στη Θεσσαλονίκη ενδιαφέρονται να υπάρξει μια συνέχεια της πολιτικής Μπουτάρη.
Θα περιμένουμε τις δικές τους εκτιμήσεις, τις δικές τους απόψεις γιατί, ξέρετε, κι εδώ υπάρχει μια διαφορά.
Το Ποτάμι δεν πιστεύει ότι θα πρέπει να ορίζει αυτό τους υποψήφιους δημάρχους.
Γι αυτό έχουμε το φαινόμενο σε κάποιες περιοχές να υποστηρίζουμε δημάρχους που έρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, σε κάποιες άλλες που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ, από το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και από το ΚΚΕ υποστηρίζουμε δημάρχους και νομίζω ότι αυτό θέλει η κοινωνία σήμερα, το 2018, από τα κόμματα.
Να μην πατρονάρουν δημάρχους, να υποστηρίζουν τους καλύτερους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης