Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η 1η Μαρτίου 2019 είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα

ΗΠΑ: Η 1η Μαρτίου 2019 είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα
 Για «σκληρή προθεσμία» έκανε λόγο ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος
Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα πρέπει να ολοκληρωθούν επιτυχώς μέχρι την 1η Μαρτίου ή να επιβληθούν νέοι δασμοί, δήλωσε ο Αμερικανός εκπρόσωπος εμπορίου, Robert Lighthizer.
Ξεκαθάρισε δε ότι, υπάρχει μία υπάρχει μια «σκληρή προθεσμία» μετά από μια εβδομάδα σύγχυσης μεταξύ των συμβούλων των δύο χωρών.
Οι παγκόσμιες αγορές ανησυχούν για τις προοπτικές μιας σύγκρουσης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων στον κόσμο έναντι του τεράστιου εμπορικού πλεονάσματος της Κίνας με τις ΗΠΑ, που ισχυρίζονται πως το Πεκίνο τους υποκλέπτει πνευματική ιδιοκτησία και τεχνολογία.
«Είναι μια δύσκολη προθεσμία. Όταν μιλάω με τον πρόεδρο των ΗΠΑ δεν συζητά να οδηγηθεί το θέμα παραπέρα από τον Μάρτιο», ανέφερε ο Lighthizer στο CBS.
«Στο τέλος των 90 ημερών και των διαπραγματεύσεων οι δασμοί θα αυξηθούν», δήλωσε ο Lighthizer, ο οποίος κατέστησε σαφές, πως η διαπραγματευτική περίοδος δεν θα παραταθεί, εκτιμά το Reuters.
Στην Αργεντινή και στη σύνοδο των G20  το περασμένο Σαββατοκύριακο (1/2/12), ο Trump και ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping συμφώνησαν σε μια εκεχειρία που καθυστέρησε την προγραμματισμένη αύξηση των δασμών/
Ωστόσο, η σύλληψη κορυφαίου στελέχους της κινεζικής Huawei έχει πυροδοτήσει νέους φόβους για τις σχέσεις των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης