Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Εκλογές έρχονται, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τι κάνουμε;

tags :
Εκλογές έρχονται, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τι κάνουμε;
Κάθε τόσο, κυρίως ξένα ΜΜΕ, με πιο πρόσφατο τον Guardian, κάνουν αναφορές σε «χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα ζουν δίπλα σε λύματα, φίδια και αρουραίους».
Μπορεί να έχει χτυπήσει το «καμπανάκι» για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχουν πάρει θέση για τον αγώνα των επόμενων μηνών αλλά κανένας δε δείχνει να ενδιαφέρεται για τα κέντρα φιλοξενίας στα οποία διαβιούν σε απαράδεκτες συνθήκες πρόσφυγες και μετανάστες.
Η εικόνα από τις περιοδείες εντός της χώρας, που κατά πως φαίνεται τους αρέσει και το κάνουν πράξη και ο Πρωθυπουργός καθώς και ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το απολαμβάνουν, αλλά και οι επαφές στο εξωτερικό φαίνεται ότι δεν έχουν δώσει το περιθώριο να σκεφθούν σοβαρά το θέμα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Κάθε τόσο, κυρίως ξένα ΜΜΕ, με πιο πρόσφατο τον Guardian, κάνουν αναφορές σε «χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα ζουν δίπλα σε λύματα, φίδια και αρουραίους» αλλά και για επιδείνωση της κρίσης, με τους εγχώριους πολιτικούς να τυρβάζουν περί άλλων και εντελώς «μυωπικά» να κάνουν ότι δε βλέπουν ως τα… κέντρα φιλοξενίας.
Την ώρα μάλιστα, σύμφωνα με απεσταλμένο του ΟΗΕ, που το σύστημα ασύλου στην Ελλάδα παρακωλύεται από τις περικοπές του δημόσιου τομέα οι οποίες επιβλήθηκαν κατά την οικονομική κρίση της χώρας και όσοι μένουν στους καταυλισμούς οσονούπω θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον βαρύ χειμώνα.
Δυστυχώς αυτό που προκύπτει είναι ότι τα ελληνικά υπουργεία δεν μπορούν να συντονιστούν ώστε να ξοδέψουν σωστά τα κονδύλια της ΕΕ για να βοηθήσουν εκείνους που ζητούν άσυλο παρά το γεγονός ότι έχουν διατεθεί από το 2015 ήδη, 1,6 δισ. ευρώ και περίπου τα 554 εκατ., δηλαδή το 1/3 από το αρχικό ποσό, παραμένουν αξόδευτα από τις ελληνικές αρχές.
Τόσο οι αριθμοί όσο και οι εικόνες σε πολλά κέντρα φιλοξενίας, όπως της Μόριας στη Λέσβο και της Σάμου αλλά και αλλού, αποτυπώνουν την τραγικότητα της κατάστασης, και αναρωτιέται κανείς, το θέμα δεν αφορά ούτε τη σημερινή Κυβέρνηση, ούτε την εν δυνάμει επόμενη; Ή θα ασχοληθούν με αυτό στο παρά πέντε των εκλογών οπότε και θα ζητήσουν την ψήφο των κατοίκων των περιοχών όπου «φιλοξενούνται» σήμερα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης