Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Την έγκριση του Κογκρέσο για αμυντικές δαπάνες 750 δις δολαρίων για το 2019 θέλει ο Trump

tags :
ΗΠΑ: Την έγκριση του Κογκρέσο για αμυντικές δαπάνες 750 δις δολαρίων για το 2019 θέλει ο Trump
Περικοπές των δαπανών των υπουργείων κατά 5% έχει ζητήσει ο Trump
Την έγκριση του Κογκρέσο για αύξηση των αμυντικών δαπανών για το 2019 ζητά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος έχει ζητήσει περικοπές και μείωση δαπανών κατά 5% από τα υπόλοιπα υπουργεία μια και οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με το υψηλότερο δημόσιο έλλειμμα της τελευταίας 6ετίας.
Συγκεκριμένα, ο Trump θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει αμυντικές δαπάνες ύψους 750 δισεκατομμυρίων το 2019, μια και οι Ένοπλες Δυνάμεις εξαιρούνται από τα σχέδια για περικοπή δαπανών.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το ποσό των 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπερνά τα 733 δισεκατομμυρίων που το Πεντάγωνο σκόπευε να ζητήσει για το οικονομικό έτος 2020.
Είναι επίσης αισθητά μεγαλύτερο από το ποσό των 700 δισεκατομμυρίων  δολαρίων για το οποίο έκανε λόγο ο Trumpτον Οκτώβριο.
Αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί εξήγησε πως ο υπουργός Άμυνας J. Mattis συζήτησε με τον Trump  τις τελευταίες ημέρες και αναφέρθηκε στους κινδύνους που θα ήγειρε κατ' αυτόν το να παραμείνουν στάσιμες οι αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες.
Σύμφωνα με αυτόν τον αξιωματούχο, έγινε σαφές στη συζήτηση πως ο Trump θέλει να «επιταχύνει την πρόοδο που έχει σημειώσει η κυβέρνησή του στην ανοικοδόμηση του στρατού» των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης