Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στο 2,2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Κίνα: Στο 2,2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στην Κίνα υποχώρησε κατά 0,3%
Επιβράδυνση σημείωσε ο πληθωρισμός καταναλωτών στην Κίνα για τον Νοέμβριο του 208, όπως έδειξαν σήμερα (10/12) τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν με ηπιότερους ρυθμούς.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,2% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 2,5% τον Οκτώβριο, με την ετήσια άνοδο των τιμών στα τρόφιμα να περιορίζεται στο 2,5% έναντι 3,3% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, οι τιμές των μη εδώδημων προϊόντων αυξήθηκε κατά 2,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι ετήσιας ανόδου 2,4% τον Οκτώβριο, ενώ οι τιμές βενζίνης και προϊόντων ντίζελ σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 12,8% και 14,2% αντίστοιχα.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα ήταν χαμηλότερα σε σύγκριση με το 2,4% των εκτιμήσεων, ενώ στόχος της κυβέρνησης για το τρέχον έτος είναι να διατηρήσει τον πληθωρισμό κάτω από το 3%.
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στην Κίνα υποχώρησε κατά 0,3% έναντι ανόδου 0,2% τον προηγούμενο μήνα.
Αντίθετα, η ετήσια άνοδος των τιμών παραγωγού ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις, και συγκεκριμένα στο 2,7% έναντι 3,3% το προηγούμενο έτος, και έναντι 2,6% των εκτιμήσεων.
Σε σχέση με τον Οκτώβριο, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού υποχώρησε κατά 0,2% έναντι ανόδου 0,4% τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η κυβέρνηση της χώρας, οι συνολικές εξαγωγές για τον Νοέμβριο του 2018 αυξήθηκαν κατά 5,4% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας πτώση σε σχέση με το 15,6% του προηγούμενου μήνα, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +3%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας να καταγράψει διεύρύνση στα 44,74 δισ. δολ. έναντι 34 δισ. δολ. τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 33,5 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης