Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περιορίστηκε στα 17,3 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας για τον Οκτώβριο του 2018

Γερμανία: Περιορίστηκε στα 17,3 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας για τον Οκτώβριο του 2018
Τα στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πτώση σημείωσε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας με τον υπόλοιπο κόσμο για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/12) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, καθώς η άνοδος των εισαγωγών αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή των εξαγωγών.
Ειδικότερα, οι συνολικές εξαγωγές αγαθών της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά +0,7% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, στα 117,2 δισ. ευρώ, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +8,5%.
Οι εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκαν κατά +8,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, στα 69,8 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές προς τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκαν κατά 9,2% στα 47,4 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, οι συνολικές εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά +1,3% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2018 και κατά +11,3% σε σχέση με τον Οκτώβρτιο του 2017, στα 98,9 δισ. ευρώ.
Οι εισαγωγές από τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +7,5% στα 55,1 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές από τις χώρες εκτός ΕΕ αυξήθηκαν κατά +16,4% σε ετήσια βάση, στα 43,8 δισ. ευρώ.
Τα παραπάνω στοιχεία είχαν ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας να περιοριστεί στα 17,3 δισ. ευρώ έναντι 17,7 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα θα διευρυνθεί στα 18,1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το καναδικό οίκο αξιολόγησης DBRS «ο βιομηχανικός τομέας της Γερμανίας με εξαγωγικό προσανατολισμό θα μπορούσε να υποφέρει δυσανάλογα από ένα ασθενέσθερο εξωτερικό σκηνικό ή από νέους δασμούς», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η εγχώρια ζήτηση εξακολουθεί να στηρίζει την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης