Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχώρησε το επενδυτικό κλίμα για τον Δεκέμβριο 2018 - Στις -0,3 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχώρησε το επενδυτικό κλίμα για τον Δεκέμβριο 2018 - Στις -0,3 μονάδες ο δείκτης Sentix
Τα στοιχεία για το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη αποδείχθηκαν πολύ κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική πτώση κατέγραψε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/12) στοιχεία της Sentix, τα οποία αποδείχθηκαν πολύ κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος της Sentix υποχώρησε στις -0,3 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, καταδεικνύοντας την απαισιοδοξία των επενδυτών αναφορικά με τη συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, καθώς και τις ανησυχίες που σχετίζονται με το Brexit.
Παράλληλα, ο δείκτης διαμορφώθηκε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τόσο συγκριτικά με τις 8,8 μονάδες του προηγούμενου μήνα, όσο και σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στις 8,4 μονάδες.
«Κοιτάζοντας το διεθνές περιβάλλον, δεν υπάρχει σχεδόν καμία ελπίδα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του διευθύνοντος συμβούλου της Sentix, Manfred Huebner, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.
Ο ίδιος πρόσθεσε εν συενχεία ότι «ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζεται για το τέλος της αγοράς κρατικών ομολόγων, η οικονομία αποδυναμώνεται με σημαντικούς ρυθμούς, δημιουργώντας και πάλι προκλήσεις για τους πολιτικούς και την κεντρική τράπεζα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης