Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Επιθυμούμε ένα ανοιχτό παγκόσμιο σύστημα εμπορίου - Αποθαρρυντικές οι πολιτικές των ΗΠΑ

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Επιθυμούμε ένα ανοιχτό παγκόσμιο σύστημα εμπορίου - Αποθαρρυντικές οι πολιτικές των ΗΠΑ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ θα τιμήσουν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου
Τη θέση ότι η Ρωσία επιθυμεί να διατηρήσει ένα ανοιχτό παγκόσμιο σύστημα εμπορίου διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergey Lavrov, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η τρέχουσα πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ενθαρρύνει το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα.
Ειδικότερα, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Khabar, ο κ. Lavrov δήλωσε ότι «επιθυμούμε αυτό το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα να παραμείνει ανοιχτό και να διατηρηθεί», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «σίγουρα, αυτό δεν ενθαρρύνεται από τα βήματα της Ουάσιγκτον, η οποία έχει ήδη αναμορφώσει τη ζώνη ελεύθερων συναλλαγών της Βορείο Αμερικής και έχει εγκαταλίψει το Σύμφωνο Συνεργασίας των Δύο Πλευρών του Ειρηνικού».
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι «είναι δύσκολο να πούμε» τι θα αντικατασήσει το εμπορικό σύστημα, ενώ επεσήμανε ότι η Ρωσία «επιθυμεί να επιλύσει τα υπάρχονται εμπορικά ζητήματα χρησιμοποιώντας νόμιμες νομικές διαδικάσίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ο οποίος έχει αποτελέσει στόχο των επικρίσεων του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump».
Ωστόσο, ο κ. Lavrov εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «εν τέλει η αμερικανική κυβέρνηση θα καταλάβει την ανάγκη να ενεργήσει από κοινού και να τιμήσει τους κανόνες που έχουμε καθιερώσει εδώ και πολλές δεκαετίας για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης