Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε τριμηνιαία βάση, το 3μηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2018

Βρετανία: Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε τριμηνιαία βάση, το 3μηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2018
Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, το ΑΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,1%
Περαιτέρω άνοδο σημείωσε η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας για το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/12) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η τριμηνιαία άνάπτυξη να διαμορφωθεί επίσης στο 0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, το ΑΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,1% έναντι εκτμήσεων επίσης στο 0,1% ενώ τον προηγούμενο μήνα το βρετανικό ΑΕΠ είχε παραμείνει αμετάβλητο.
Σύμφωνα με την ONS, η τριμηνιαία ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 0,3% δεχόμενη στήριξη από τον τομέα πληροφοριών και τηλεπικοινωνιών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,7%, ενώ σε μηνιαία βάση η άνοδος διαμορφώθηκε στο 0,2%.
Σε ότι αφορά τη βιομηχανική παραγωγή της Μεγάλης Βρετανίας, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -0,6% για τον Οκτώβριο του 2018 σε μηνιαία βάση, με τον κλάδο των μεταφορών να υποχωρεί κατά -3,2%.
Ωστόσο, η συνολική βιομηχανική παραγωγή για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο 2018 αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2018, κυρίως χάρη στην άνοδο της παροχής ηλεκτρισμού και αερίου κατά 1,8%.
Νωρίτερα, η ONS δημοσίευσε ξεχωριστά στοιχεία που αφορούν το εμπορικό ισοζύγιο της Μεγάλης Βρετανίας για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε διεύρυνση στα 3,3 δισ. στερλίνες, έναντι ελλείμματος 2,3 δισ. στερλινών τον προηγούμενο μήνα.
Παρά το γεγονός ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν στα 1,9 δισ. στερλίνες, η άνοδος των εισαγωγών ήταν ακόμα μεγαλύτερη, και συγκεκριμένα στα 3,6 δισ. στερλίνες, γεγονός που οδήγησε στη διεύρυνση του ελλείμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης