Διεθνή

Σε χαμηλό 18 μηνών η στερλίνα λόγω της ανησυχίας για το Brexit - Υποχωρεί στο 1,262 δολ.

Σε χαμηλό 18 μηνών η στερλίνα λόγω της ανησυχίας για το Brexit - Υποχωρεί στο 1,262 δολ.
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2017 υποχωρεί το βρετανικό νόμισμα
(upd) Ισχυρές πιέσεις δέχεται σήμερα (10/12/2018) η στερλίνα, λόγω της ανησυχίας για τις εξελίξεις που αφορούν το Brexit, με το βρετανικό νόμισμα να «βουλιάζει» σε χαμηλό 18 μηνών έναντι του δολαρίου, στον απόηχο της αναβολής της αυριανής ψηφοφορίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, προέβη σε ματαίωση της προγραμματισμένης για αύριο (11/12) ψηφοφορίας για το Brexit.
Όπως υποστήριξε η May, «έχει καταστεί σαφές ότι εάν η ψηφοφορία γίνονταν αύριο, θα απορριπτόταν, γι' αυτό θα προχωρήσουμε και στην αναβολή της».
Περί τις 17:45, η στερλίνα υποχωρεί κατά 1,1% έναντι του δολαρίου, στα 1,2616 δολ. -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2017.



Παράλληλα, το ευρώ ενισχύεται κατά 1,1% της στερλίνας, στις 90,43 πένες. 


Ανοδικά κινούνται οι τιμές των ομολόγων, με τις αποδόσεις να υποχωρούν. 
Η απόδοση του 10ετούς βρετανικού ομολόγου υποχωρεί στο 1,225% από 1,256%.
Σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η Βρετανία μπορεί να ακυρώσει μονομερώς το Brexit, ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος, Michael Gove, επεσήμανε «δεν θέλουμε να μείνουμε στην ΕΕ και θα αποχωρήσουμε στις 29 Μαρτίου.
Εξάλλου, αύριο (11/12/2018) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, θα θέσει την πρόταση της στην κρίση του βρετανικού κοινοβουλίου.
Από την πλευρά της, πάντως, η Κομισιόν αποκλείει το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και διαμηνύει ότι «υπάρχει συμφωνία για το Brexit».
Μάλιστα, εκπρόσωπος της Επιτροπής επαναλαμβάνει παλιότερη δήλωση του προέδρου Jean Claude Juncker ότι «αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη και η μόνη εφικτή».
Ειδικά για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Mina Andreeva σχολίασε: «Λαμβάνουμε υπόψη μας την απόφαση του Δικαστηρίου.
Από όσο γνωρίζουμε, το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την ΕΕ στις 29/3/2018».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης