Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο 11/12 η ΚΟ των ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Παπαχριστόπουλος: Θα υπερψηφίσω

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο 11/12 η ΚΟ των ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Παπαχριστόπουλος: Θα υπερψηφίσω
Η Συμφωνία θα περάσει στη Βουλή, μετά την θετική μου ψήφο θα παραδώσω την έδρα μου είπε ο κ.Παπαχριστόπουλος
Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 11/12 η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά και τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Zoran Zaev που έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα και δεύτερες σκέψεις ως προς την κύρωση της στην ελληνική Βουλή.
Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 το πρωί και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι βουλευτές των ΑΝΕΛ καλούνται να διευκρινίσουν τι στάση θα τηρήσουν κατά τη διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας.
Σημειώνεται πως ο Π. Καμμένος έχει καταστήσει σαφές πως μόλις έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, αν και έχει σπεύσει να διευκρινίσει πως δεν πρόκειται να στηρίξει μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Τσίπρα.
Σε κάθε περίπτωση καλείται να εξηγήσει πώς ακριβώς εννοεί αυτήν την αποχώρηση από την κυβέρνηση, χωρίς όμως και να την «ρίχνει».
Με ενδιαφέρον αναμένεται πώς θα τοποθετηθούν και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ στην επικείμενη ψηφοφορία.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο βουλευτής Θ. Παπαχριστόπουλος επανέλαβε την πρόθεση του να διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή του κόμματος, να υπερψηφίσει τη Συμφωνία και κατόπιν να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα.
«Κρατάω τις δηλώσεις Καμμένου ότι δεν θα συμπράξει σε πρόταση μομφής της ΝΔ και ότι υπάρχει ένα μορατόριουμ έως τον Μάρτιο.
Έχω διαχωρίσει τη θέση μου, θα υπερψηφίσω τη Συμφωνία.
Ο Πάνος Καμμένος ίσως είναι ο μόνος που δεν υποκρίνεται και είναι συνεπής σε αυτό το θέμα» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Παπαχριστόπουλος, τονίζοντας ότι κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί ΝΔ και ΚΙΝΑΛ μετατοπίστηκαν από τη θέση του 2008.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε υπερβολική τη δήλωση Zaev και είπε ότι θέλει να πιστεύει πως έγινε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.
«Η συμφωνία βάζει τέρμα σε μια εκκρεμότητα χρόνων.
Η συμφωνία θα περάσει και μάλιστα με πάνω από 151 ψήφους» εκτίμησε ο κ.Παπαχριστόπουλος, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να τολμήσει να περάσει τη Συμφωνία ακόμη και με λιγότερες ψήφους των 151 αφού όπως είπε απαιτείται απλή πλειοψηφία.
«Ο σημερινός πρωθυπουργός θα δικαιωθεί» είπε ο κ.Παπαχριστόπουλος, ο οποίος επανέλαβε πως μετά τη θετική του ψήφο στη Συνθήκη των Πρεσπών θα παραδώσει την έδρα του στο κόμμα.
Πέρα όμως από τον κ.Παπαχριστόπουλο, το ενδιαφέρον εντοπίζεται και στο τι θα πράξουν η υπ. Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία έχει πει ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση, ο βουλευτής Κ. Ζουράρις, ο οποίος έχει πει πως είναι κατά της Συμφωνίας αλλά δεν θα συμβάλλει στην πτώση της κυβέρνησης και ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Κόκκαλης, ο οποίος ακόμα δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις του.
Υπό αυτά τα δεδομένα, ένα ακόμα κρίσιμο ερώτημα είναι πώς ο κ.Καμμένος θα αντιμετωπίσει τυχόν περισσότερες διαφοροποιήσεις βουλευτών του από την επίσημη γραμμή του κόμματος όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών δεδομένου ότι η ΚΟ αποτελείται από 7 βουλευτές, την ώρα που βάσει του Κανονισμού της Βουλής το ελάχιστο όριο για τη λειτουργία Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι οι 5 βουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης