Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τρέμουν για την εξάπλωση ενός κινήματος τύπου «κίτρινων γιλέκων» στην Ελλάδα

Λαφαζάνης: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τρέμουν για την εξάπλωση ενός κινήματος τύπου «κίτρινων γιλέκων» στην Ελλάδα
«Ένα κίνημα τύπου κίτρινων γιλέκων στην χώρα μας, με τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιομορφίες μας, είναι όσο ποτέ απαραίτητο στην Ελλάδα» επισημαίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τρέμουν για την εξάπλωση ενός κινήματος τύπου "κίτρινων γιλέκων" στην Ελλάδα», δηλώνει ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Κάνει λόγο για «εκκωφαντική ένοχη σιωπή» των δύο κομμάτων για το κίνημα που «συγκλονίζει την Γαλλία και έχει υποστεί μια άνευ προηγουμένου αυταρχική αστυνομική επίθεση τρομοκράτησης και φόβου», ενώ εκτιμά ότι υπάρχουν κοινωνικό έδαφος και κοινωνικές διαθέσεις για τα ελληνικά κίτρινα γιλέκα.
«Τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Κυρ. Μητσοτάκης, γλύφτες και συνεταιράκια του "ευρωπαϊστή" Macron και δεκανίκια του στη χώρα μας, δεν άκουσαν τίποτα για το αυταρχικό όργιο, τα θωρακισμένα της αστυνομίας, τις πλαστικές σφαίρες, τον χημικό πόλεμο, τους χιλιάδες τραυματίες, τις χιλιάδες προσαγωγές και συλλήψεις και την πρωτοφανή αστυνομική τρομοκρατία στην καρδιά της Ευρώπης, την Γαλλία» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Παν. Λαφαζάνης και προσθέτει ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης ασχολούνται με «τις αποπροσανατολιστικές κοκορομαχίες και το πολιτικό θέατρο με προεκλογικά καραγκιοζιλίκια και όχι με τα μεγάλα κρίσιμα θέματα»,
Ο γραμματέας της ΛΑΕ αναφέρεται ιδιαίτερα στην «πολύ πιο εντυπωσιακή και αποκαλυπτική η σιωπή και στην ουσία κάλυψη που προσφέρει ο δήθεν αριστερός Αλ. Τσίπρας και η μεταλλαγμένη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στον αυταρχικό οδοστρωτήρα του φίλου και "προστάτη» τους"», Macron, ενώ επικρίνει την κυβέρνηση ότι ακολουθεί την ίδια πολιτική με τον Γάλλο πρόεδρο.
«Τι να πει, όμως, ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα «κίτρινα γιλέκα» και τον αυταρχισμό Macron, όταν πνίγουν και οι ίδιοι την οικονομία και την κοινωνία στην χώρα μας με την φορολεηλασία τύπου Macron και όταν για να σώσουν το ευρώ και την ευρωζώνη από το χάος, όπως αποκάλυψε πρόσφατα και ο Ντάισεμπλουμ, θυσίασαν την Ελλάδα και την καταδίκασαν σε αιώνια υποτέλεια και επιτροπεία.
Τι να πουν Τσίπρας και ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όταν το κίνημα των "κίτρινων γιλέκων" τινάζει εκ των πραγμάτων στον αέρα την ευρωζωνική γερμανογαλλική φυλακή του χρηματιστικού κεφαλαίου και της εξαθλίωσης, στην οποία ομνύουν οι ίδιοι ως υποτελείς του Βερολίνου και του Παρισιού.
Τι να πουν Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα οικονομικοκοινωνικά αιτήματα των "κίτρινων γιλέκων" που διεκδικούν ανθρώπινη ζωή, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και κοινωνική δικαιοσύνη, όταν οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για ακόμη πιο τραγικές καταστάσεις στην Ελλάδα και τις οποίες πάνε ματαίως να εξωραΐσουν με προεκλογικά ψίχουλα και ευτελή πελατειακή παροχολογία», δηλώνει ο Παν. Λαφαζάνης και καταλήγοντας τονίζει: «Σήμερα ότι περισσότερο τρέμει το ελληνικό φθαρμένο και παρηκμασμένο πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας είναι να σηκωθεί ο λαός από τους καναπέδες και να ενωθεί σε ένα μεγάλο κίνημα των «από κάτω», το οποίο μπορεί να κερδίσει κάθε τι το δίκαιο και να ανατινάξει ένα πολιτικό σύστημα εξαχρείωσης, που έχει καταδικάσει στην οικονομική στασιμότητα, την υποτέλεια και την κοινωνική εξαθλίωση μια χώρα, ένα λαό και μια νεολαία, που έχουν τεράστιες δυνατότητες ανάταξης και προόδου.
Ένα κίνημα τύπου κίτρινων γιλέκων στην χώρα μας, με τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιομορφίες μας, είναι όσο ποτέ απαραίτητο στην Ελλάδα και πολλά σημάδια δείχνουν ότι όπου να ‘ναι μπορεί να ξεσπάσει!».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης