Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στη Wall Street, εν μέσω εμπορικών ανησυχιών - Υπό πίεση η Apple

Νευρικότητα στη Wall Street, εν μέσω εμπορικών ανησυχιών - Υπό πίεση η Apple
Πιέσεις στη μετοχή της Apple ασκεί και η είδηση ότι η Qualcomm κέρδισε μια απαγόρευση της εισαγωγής και της πώλησης αρκετών μοντέλων iPhone στην Κίνα
Με οριακές μεταβολές και εναλλαγές προσήμων άνοιξαν σήμερα (10/12/2018) οι δείκτες της Wall Street, μετά τη βαριά πτώση της Παρασκευής (7/12), εν μέσω ανησυχιών για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, αλλά και εν μέσω φόβων για μια νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,1% στις 24.412 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.635 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,5% στις 7.002 μονάδες.


Οι εμπορικές ανησυχίες έχουν επανέλθει στο προσκήνιο, καθώς οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν τεταμένες, παρά τη συμφωνία για μια «εκεχειρία» 90 ημερών στην επιβολή εκατέρωθεν δασμών.
Χθες, Κυριακή, η Κίνα κλήτευσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Πεκίνο για να διαμαρτυρηθεί για την κράτηση της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, Meng Wanzhou, η σύλληψη της οποίας την περασμένη εβδομάδα πυροδότησε ένα ευρύ sell off στις διεθνείς αγορές.
Την ίδια ώρα, το «Reuters» μεταδίδει, επικαλούμενο το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ότι ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών, Le Yucheng, χαρακτήρισε τη σύλληψη της Meng «εξαιρετικά σκανδαλώδη».
Η Apple υποχωρεί κατά 2%, στον απόηχο της υποβάθμισης της τιμής - στόχου για τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού από τη Citigroup, στα 200 δολ., από 240 δολ. προηγουμένως.


Επίσης, πιέσεις στη μετοχή της Apple ασκεί και η είδηση ότι η Qualcomm Inc κέρδισε μια προκαταρκτική απόφαση από ένα κινεζικό δικαστήριο που απαγορεύει την εισαγωγή και την πώληση αρκετών μοντέλων iPhone στην Κίνα, τα οποία, σύμφωνα με το δικαστήριο, παραβιάζουν δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Qualcomm.
Οι πατέντες έχουν σχέση με τη διαχείριση φωτογραφιών και εφαρμογών σε οθόνες αφής.
Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν προσωρινά μέτρα κατά της πώλησης των iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X.
«Η Apple συνεχίζει να επωφελείται από την πνευματική μας ιδιοκτησία, αρνούμενη να μας αποζημιώσει», ανέφερε σε δήλωσή του ο Don Rosenberg, συνήγορος της Qualcomm.
Πιέσεις δέχονται και οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών, με την Goldman Sachs να υποχωρεί κατά 1,2%, τη Morgan Stanley να σημειώνει πτώση 1,7%, την Bank of America να καταγράφει βουτιά 2,6% και την JP Morgan να κινείται κατά 1,6% χαμηλότερα.
Οι σημερινές κινήσεις στις αμερικανικές μετοχές έρχονται μετά από μια ιδιαίτερα νευρική εβδομάδα για τους επενδυτές.
Οι Dow, S&P 500 και Nasdaq Composite όλοι κατέγραψαν τη χειρότερη εβδομαδιαία τους επίδοση από τον Μάρτιο, εν μέσω των ανησυχιών και της αβεβαιότητας γύρω από τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, αλλά και των φόβων για μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, μετά και την αντιστροφή στην καμπύλη των αποδόσεων μεταξύ των πιο βραχυπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης