Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η bear market έχει ήδη αρχίσει - Αυτή τη φορά θα είναι πολύ επώδυνη

Morgan Stanley: Η bear market έχει ήδη αρχίσει - Αυτή τη φορά θα είναι πολύ επώδυνη
Η «bearish» πρόβλεψη αναλυτή της Morgan Stanley 
Η «bear market» στις αμερικανικές αλλά και παγκόσμιες αγορές έχει ήδη αρχίσει και «αυτή τη φορά θα είναι πολύ επώδυνη», σχολιάζει σε σημείωμά του ο αναλυτής της Morgan Stanley, Vishwanath Tirupattur.
Όπως έχει αναφέρει η αμερικανική τράπεζα και σε άλλες εκθέσεις, ο πρώτος λόγος είναι η νομισματική σύσφιξη (αύξηση επιτοκίων, μείωση της ποσοτικής χαλάρωσης) που έχει ξεκινήσει η Federal Reserve και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.
Ως αποτέλεσμα, η ρευστότητα των αγορών θα συρρικνωθεί και οι συνθήκες χρηματοδότησης θα επιδεινωθούν σημαντικά, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Έντονα προβλήματα από τα παραπάνω θα αντιμετωπίσουν οι εταιρείες που ήδη ταλανίζονται από υψηλή μόχλευση και χαμηλή βαθμολογία πιστοληπτικής ικανότητας -«ΒΒΒ» και υποδεέστερα.
Η αμερικανική αγορά ιδιωτικού «junk»-χρέους (7 τρισεκ. δολάρια από 3,2 τρισεκ. το 2008), επισημαίνεται.
Ένα ακόμη σημείο ανησυχίας είναι τα δάνεια σε εταιρείες που ήδη παρουσιάζουν υπέρογκο χρέος (leveraged loans), μία αγορά μεγαλύτερη από την προαναφερθείσα, υπογραμμίζεται, απόρροια και των γνωστών CLOs (collateralized loan obligations).
Κλείνοντας, ο αναλυτής εκτιμά ότι η τρέχουσα bear market δεν θα είναι σαν αυτή της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, αλλά θα μοιάζει περισσότερο με την κατάρρευση που παρατηρήθηκε τόσο στις αρχές, όσο και στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Τα διαγράμματα:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης