Άμυνα – Διπλωματία

Τούρκος ναύαρχος κατηγορεί την Ελλάδα ότι παρανομεί - Δεν επιτρέπουμε στην Αθήνα να παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία

tags :
Τούρκος ναύαρχος κατηγορεί την Ελλάδα ότι παρανομεί - Δεν επιτρέπουμε στην Αθήνα να παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία
Η Τουρκία διατηρεί την ένταση στη Μεσόγειο
Η Τουρκία διατηρεί την ένταση στη Μεσόγειο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Yeni Safak,  η Άγκυρα έχει «βαφτίσει» την επιχείρηση προστασίας του ερευνητικού σκάφους Barbaros με το περισπούδαστο όνομα «Ασπίδα της Μεσογείου».

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο φρεγάτες, δύο κορβέτες και η πυραυλάκατος Καλκάν, που σύμφωνα με το δημοσίευμα διαθέτει ένα άκρως απόρρητο θάλαμο επιχειρήσεων.
«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τις θάλασσές μας από όλες τις απειλές και να διασφαλίσουμε πως μπορούμε να κινούμαστε με ασφάλεια σε αυτές τις περιοχές.
Πρόσφατα η Ανατολική Μεσόγειος φιλοξένησε έναν μεγάλο αριθμό πλοίων μεταξύ των οποίων και ελικοπτεροφόρα και αεροπλανοφόρα πολλών χωρών.
Το ναυτικό έχει προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας μέσω της επιχείρησης Ασπίδα της Μεσογείου από το 2006», δήλωσε ο ναύαρχος Yalçın Özküük.

Το πολεμικό πλοίο Kalkan

Το πολεμικό πλοίο ταχείας επίθεσης Kalkan που συμμετέχει στην «Ασπίδα της Μεσογείου» έχει εκτόπισμα 560 τόνων και μήκος 63 μέτρα.
Στο πολεμικό πλοίο φιλοξενούνται συνολικά 47 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών, ειδικών αξιωματικών και συμβασιούχων.
Με τα προηγμένα όπλα του, το Kalkan μπορεί να παραμείνει στη μάχη στη θάλασσα για μέρες.
Στεγάζει ένα μυστικό και στρατηγικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πολέμου επί του σκάφους. Όλες οι επικοινωνίες και η ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και η λειτουργία των πλοίων διοικούνται από αυτό το κέντρο.

Δύο φρεγάτες και δύο κορβέτες

Τα πλοία του στόλου, συμπεριλαμβανομένων των φρεγατών Gaziantep και Gökçeada, καθώς και των κορβέτων Bozcaada και Bandirma, στρέφονται με τη σειρά τους για τη φύλαξη του Barbaros Hayrettin Paşa. Το καθήκον τους είναι να προστατεύουν το σεισμικό σκάφος από επιθέσεις και να εξασφαλίζουν ότι κανένα πλοίο δεν παρεμβαίνει στο έργο του.
Προκειμένου ο Barbaros Hayrettin Paşa να αποκτήσει σωστά αποτελέσματα έρευνας, η διαδρομή του δεν πρέπει να διακόπτεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης