Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Στα υψηλότερα επίπεδα 10 ετών η μεταβλητότητα – Θα υπάρξει νέα κρίση στις αγορές

BofA: Στα υψηλότερα επίπεδα 10 ετών η μεταβλητότητα – Θα υπάρξει νέα κρίση στις αγορές
«Μείνετε μακριά από μετοχές αναδυόμενων αγορών όσο διαρκεί ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας», συστήνει κορυφαίος αναλυτής της BofA
Σχεδόν… πανικό φαίνεται ότι έχει προκαλέσει ακόμη και στους πιο έμπειρους αναλυτές η έντονη μεταβλητότητα που καταγράφεται στις διεθνείς αγορές και κυρίως στη Wall Street.
Αυτήν ακριβώς την ανησυχία ανέπτυξε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο David Woo, κορυφαίος στέλεχος της Bank of America και υπεύθυνος για τις μονάδες επενδύσεων σε νομίσματα αλλά και ομόλογα των αναδυόμενων αγορών.
Όπως τόνισε η υψηλή μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, η οποία είναι πιο επιθετική από το 2008 έως και σήμερα, πραγματικά προκαλεί έντονες ανησυχίες.
Παράλληλα εκτίμησε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δεν θα κατορθώσει να συμφωνήσει με την Κίνα για θέματα εμπορίου, ενώ εξέφρασε ανησυχία και για τη συνεχιζόμενη αύξηση του αμερικανικού χρέους.
Ο Woo τόνισε ότι θα υπάρξει και πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ, με δεδομένο το διαιρεμένο κογκρέσο, καθώς εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020 οι Δημοκρατικοί θα είναι λιγότερο «χαλαροί» και «πρόθυμοι» να προωθήσουν μέτρα που προτείνει ο Trump.
«Για το μόνο για το οποίο είμαι απόλυτα σίγουρος είναι ότι η μεταβλητότητα θα είναι ακόμη πιο υψηλή εντός του 2019», τόνισε ο αναλυτής της Bank of America, ενώ προσέθεσε ότι «σαφώς μου προκαλεί τεράστια ανησυχία το γεγονός ότι το χρέος των ΗΠΑ φθάνει το ένα τρισ. δολάρια».
Απέτρεψε παράλληλα τους επενδυτές από το να αυξήσουν την έκθεσή τους στις αναδυόμενες αγορές, τουλάχιστον πριν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις ότι ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας έχει ολοκληρωθεί.
Τάχθηκε, πάντως, υπέρ της πολιτικής που ασκεί η Fed, υποστηρίζοντας ότι «έχω μεγάλο σεβασμό στον Jerome Powell.
Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός διαχειριστής κρίσεων όπως ήταν και ο Greenspan».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης