Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η εξαγορά σιωπής είναι μια… απλή ιδιωτική συναλλαγή

tags :
Trump: Η εξαγορά σιωπής είναι μια… απλή ιδιωτική συναλλαγή
«Απλή ιδιωτική συναλλαγή» θεωρεί την εξαγορά σιωπής ο Donald Trump
Με ανοιχτή την νοµική συζήτηση κατά πόσον μπορεί να απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος ενός εν ενεργεία Προέδρου και πολιτικές συζητήσεις για κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του, ο Donald Trump υπερασπίστηκε αυτή τη φορά τις πληρωμές που ομολόγησε ότι έκανε ο πρώην δικηγόρος του Michael Cohen για εξαγορά της σιωπής δύο γυναικών χαρακτηρίζοντας τις πληρωμές αυτές «απλές ιδιωτικές συναλλαγές».
Ο δικηγόρο έχει παραδεχθεί ενόρκως, ότι εξαγόρασε τη σιωπή της πορνοστάρ Stormy Danield και της πρώην playmate Karen McDougal, «κατ’ απαίτηση του υποψηφίου» του Αμερικανού Προέδρου για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ο τελευταίος να υποστεί «ζημία προερχόμενη από άδικες κρίσεις» πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Την Παρασκευή, η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Μανχάταν ζήτησε να επιβληθεί μεγάλη ποινή φυλάκισης στον Karen McDougal για σειρά αδικημάτων.
«ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ!» Ήταν η συνηθισμένη απάντηση – κατάληξη ενός από τα σημερινά tweets του Αμερικανού Προέδρου.
Είχαν προηγηθεί χθεσινές δηλώσεις Δημοκρατικών βουλευτών ότι ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου μπορεί να βρεθεί ενώπιον πρότασης μομφής και ποινή φυλάκισης αν αποδειχθεί ότι αυτές οι συναλλαγές παραβίασαν τους κανόνες περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας.
«Μια απλή ιδιωτική συναλλαγή» απάντησε ο Donald Trump, λέγοντας ότι οι Δημοκρατικοί διαλέγουν λάθος στόχο.
Η δημοσιοποίηση δικογραφιών την περασμένη εβδομάδα έφερε εκ νέου στο προσκήνιο τις εξαψήφιες πληρωμές που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των εκλογών του 2016.
Ο βουλευτής Jerrold Nadler, που θα τεθεί επικεφαλής της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας όταν οι Δημοκρατικοί πάρουν τον επόμενο μήνα τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι αν οι πληρωμές αποδειχθεί ότι παραβίασαν τη σχετική νομοθεσία χρηματοδότησης, θα αποτελεί αδίκημα ικανό για κατάθεση πρότασης μομφής.
«Οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να βρουν ούτε ένα πειστήριο που να δένει την εκστρατεία Trump με τη Ρωσία μετά την κατάθεση του James Comey.
Κανένα πειστήριο…
Καμία σύμπραξη.
Οπότε τώρα οι Δημοκρατικοί πάνε σε μια απλή ιδιωτική συναλλαγή, χαρακτηρίζοντας την λανθασμένα χρηματοδότηση εκστρατείας, που δεν είναι», έγραψε ο Donald Trump αναφερόμενος σε σχόλιο του Fox News στην υπόθεση.
Υποστήριξε ότι ακόμη και αν υπήρξε χρηματοδότηση στην προεκλογική εκστρατεία θα αποτελούσε αστική υπόθεση, σημειώνοντας ότι «αλλά έγινε σωστά από έναν δικηγόρο και δεν υπήρχε πρόστιμο.
Η ευθύνη βρίσκεται στο δικηγόρο αν έκανε λάθος, όχι σε εμένα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης