Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aegean: Δημιουργεί το πρώτο κέντρο με εξομοιωτές πτήσεων στην Ελλάδα - Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η επένδυση

tags :
Aegean: Δημιουργεί το πρώτο κέντρο με εξομοιωτές πτήσεων στην Ελλάδα - Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η επένδυση
To νέο εκπαιδευτικό κέντρο θα είναι στο Διεθνες Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και θα υπάρχουν 4 εξομοιωτές πτήσεων, κόστους 20 με 25 εκατ. ευρώ, έκαστος.
Την δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου με εξομοιωτές πτήσεων, το πρώτο στην Ελλάδα, δρομολογεί σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΒΝ, η Aegean Airlines.
To νέο εκπαιδευτικό κέντρο θα είναι στο Διεθνες Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και θα υπάρχουν 4 εξομοιωτές πτήσεων, κόστους 20 με 25 εκατ. ευρώ, έκαστος.
Πρόκειται για την πρώτη επένδυση, συνολικού ύψους πάνω από 100 εκατ. ευρώ που γίνεται στην Ελλάδα στον τομέα αυτό, ενώ η μελέτη του έργου αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του προέδρου της Aegean κ. Ευτύχιου Βασιλάκη είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019 αρχές του 2020.
Πρόκειται για μία νέα μεγάλη επένδυση της Aegean, έξι μηνες μετά τη συμφωνία -μαμούθ με την Airbus για την αγορά έως και 42 αεροσκαφών τύπου Α320 neo, ύψους περίπου 5 δισ. δολαρίων και λίγες μέρες μετά την υπογραφή προσυμφώνου με την Pratt & Whitney για τον εξοπλισμό με κινητήρες της παραπάνω παραγγελίας.
Πρόκειται για τους κινητήρες GTF, οι οποίοι θα εξοπλίσουν, πέραν των 42 αεροσκαφών που πρόκειται να αγοράσει η αεροπορική εταιρεία, και άλλα 20 αεροσκάφη τα οποία προγραμματίζει να εκμισθώσει (leasing).
Σημειώνεται ότι στο 9μηνο του 2018 τα καθαρά κέρδη της Aegean αυξήθηκαν κατά 13% και ανήλθαν σε 80,9 εκατ. ευρώ.
Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν 10,8 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 6%, με 4,8 εκ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού και 6 εκ. στο δίκτυο εξωτερικού.
H επιβατική κίνηση εξωτερικού από την Αθήνα αυξήθηκε κατά 12%.
Η μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε από 82,9% το 2017 σε 83,6% το 2018, απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης δικτύου και ναύλων.
Κατά το τρίτο και ισχυρότερο τρίμηνο του έτους τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 483,6 εκ., ενισχυμένα κατά 9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.
Τα καθαρά κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 134,1 εκ., ενώ τα κέρδη  μετά από φόρους ανήλθαν σε 94,7εκ., 3% βελτιωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, παρά τη σημαντική αύξηση του κόστους καυσίμων κατά 27%.
Οι καθαρές λειτουργικές ροές ανήλθαν σε 161,8 εκ., με αποτέλεσμα τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα να διαμορφωθούν σε 389,9 εκατ.
Η Aegean συγκαταλέχθηκε για δεύτερη συνεχή χονιά στη λίστα με τις 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο.
Συγκεκριμένα η AEGEAN κατέλαβε την 5η θέση στη λίστα με τις 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο (πλην των ΗΠΑ) που δημοσίευσε το Condé Nast Traveler.
Το συνοδευτικό σχόλιο του Condé Nast Traveler ανέφερε μεταξυ άλλων ότι «παρά το γεγονός ότι δεν πραγματοποιεί ακόμη υπερατλαντικές πτήσεις, η συνεργασία της με την Star Alliance, της προσφέρει μία ευρύτερη παγκόσμια εμβέλεια.  
Η AEGEAN είναι γνωστή για τον επαγγελματισμό και τη φιλικότητα του προσωπικού της ενώ σχεδιάζει τα επόμενα χρόνια επέκταση σε νέες αγορές».

www.bankinnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης