Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αποτυχία του Macron να διαχειριστεί την κρίση ισχυροποιεί... τον Salvini – Ο δεύτερος ισχυρότερος ηγέτης στην ΕΕ μετά την Merkel

Η αποτυχία του Macron να διαχειριστεί την κρίση ισχυροποιεί... τον Salvini – Ο δεύτερος ισχυρότερος ηγέτης στην ΕΕ μετά την Merkel
Η κρίση με τα κίτρινα γιλέκα – ονομάστηκαν κίτρινα γιλέκα γιατί φορούν κίτρινα γιλέκα εργασίας όσοι διαμαρτύρονται στους δρόμους – στην Γαλλία δεν είναι αποτέλεσμα παρθενογένεσης.
Ο Macron ο Γάλλος Πρόεδρος αποδείχθηκε ανέτοιμος, απροετοίμαστος, άπειρος να διαχειριστεί την μεγάλη κρίση στην Γαλλία με τα κίτρινα γιλέκα.
Ξεκίνησε ως αντίδραση για την αύξηση των καυσίμων και γενικεύτηκε καθώς πλέον οι πολίτες συνολικά στην Γαλλία αποδοκιμάζουν τον Macron ο οποίος εμφανίστηκε ως ο σωτήρας της Ευρώπης.
Πλέον με τακτικές μικροπολιτικής π.χ. αύξηση του βασικού μισθού κατά 100 ευρώ ο Γάλλος Πρόεδρος μάλλον αυτοξευτιλίζεται καθώς προσπαθεί μέσω στρατηγικής δαπανών….να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση στην Γαλλία που έχει προκαλέσει η λιτότητα.
Η κρίση με τα κίτρινα γιλέκα – ονομάστηκαν κίτρινα γιλέκα γιατί φορούν κίτρινα γιλέκα εργασίας όσοι διαμαρτύρονται στους δρόμους – στην Γαλλία δεν είναι αποτέλεσμα παρθενογένεσης.
Παρατηρώντας τις δημοσκοπήσεις εξάγεται ένα ασφαλές συμπέρασμα.
Εδώ και πολλούς μήνες η δημοτικότητα του Macron καταρρέει και δεν είναι τυχαίο ότι και η Le Pen του Εθνικού Μετώπου (οι εθνικιστές της Γαλλίας) έχουν περάσει στην πρώτη θέση.
Ο Γάλλος Πρόεδρος Macron στήριξε την ροή των μεταναστών από την Αφρική και τα αραβικά κράτη προς την Ευρώπη και ενώ ο Γάλλος πολίτης μαστίζεται από την πολιτική λιτότητας.

Ο Macron αποδείχθηκε λίγος στην διαχείριση κρίσεων ενώ η πολιτική που ακολούθησε απέναντι στους συμπολίτες του είναι ηθικά ανεπίτρεπτη και ανέντιμη.
Τα τανκς βρέθηκαν στους δρόμους των γαλλικών πόλεων και στο Παρίσι για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές και να αποτρέψουν καταστροφές.
Η Γαλλία μια δημοκρατική χώρα, ο Macron ένας κεντροαριστερός πολιτικός καταφεύγει στα τανκς για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές;
Η προπαγάνδα έχει αφήσει στην συνείδηση των πολιτών ότι ακροδεξιοί και ακροαριστεροί κατεβάζουν στους δρόμους τα τανκς τι έγινε λοιπόν και ο δημοκράτης Macron καταφεύγει σε ακραίες λύσεις;
Η απάντηση είναι απλή ο Macron είναι ένας ελάχιστος, ούτε καν λίγος πολιτικός, ανεπαρκής για να στηρίξει το ευρωπαϊκό όραμα και ανεπαρκέστατος να επιλύσει τα εσωτερικά του προβλήματα.
Σε αντίθεση με τον Macron που καταρρέει, που ακολουθεί πολιτικές αποτυχημένες, αντιδημοκρατικές ο Salvini ο εθνικιστής, ο ακροδεξιός, ο φασίστας όπως τον ονομάζουν οι άλλοι… ισχυροποιείται στην Ευρώπη ως ηγέτης που έχει στρατηγική και όραμα.
Ο Salvini ο εθνικιστής της Lega στην Ιταλία είναι πρώτο κόμμα με ποσοστά 33% με 35% αλλά το σημαντικότερο είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος πολιτικός μετά την Merkel από άποψης παρέμβασης και ρόλου.

Ο Macron σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταρρέει.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Macron αποτέλεσε για κάποιο διάστημα το αντίπαλο δέος των εθνικιστών αλλά καταρρέει απόρροια της ανεπάρκειας του.
Ο Macron και η Merkel τίθενται εκτός πολιτικού παιχνιδιού.
Η Merkel επειδή αποχωρεί από την πολιτική σκηνή – σε βάθος χρόνου – και ο Macron επειδή έχασε την αξιοπιστία του καθώς απέτυχε να διαχειριστεί μια κρίση.
Ο δημοκράτης Macron απέτυχε στην Γαλλία και ο Salvini στην Ιταλία είναι ο κυρίαρχος πολιτικός, αυτός ο ακροδεξιός, ο φασίστας, ο εθνικιστής.
Στις ευρωεκλογές που έρχονται η στρατηγική Salvini θα δικαιωθεί γιατί ο ευρωπαίος πολίτης κατάλαβε ότι οι δημοκράτες για να επιβληθούν χρησιμοποιούν πρακτικές των ακροδεξιών.
Οι ακροδεξιοί όμως χρησιμοποιούν πρακτικές δημοκρατών για να βρεθούν στο πολιτικό προσκήνιο.
Η Ευρώπη αναζητάει το νέο της πολιτικό προσκήνιο και Salvini είναι βέβαιο ότι θα βρει πρόσφορο πολιτικό έδαφος.
Η Ευρώπη κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης