Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διέξοδο στη μεταξύ τους εμπορική διένεξη αναζητούν ΗΠΑ – Κίνα στον απόηχο της συμφωνίας Trump - Jinping

tags :
Διέξοδο στη μεταξύ τους εμπορική διένεξη αναζητούν ΗΠΑ – Κίνα στον απόηχο της συμφωνίας Trump - Jinping
Επικοινωνία του αντιπροέδρου της Κίνας, Liu He και του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Steven Mnuchin για τον οδικό χάρτη των διαπραγματεύσεων
Τον οδικό χάρτη της επόμενης φάσης των διαπραγματεύσεων προκειμένου να βρουν μια λύση και διέξοδο στη σημερινή εμπορική τους διένεξη συζήτησαν ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin.
Όπως μεταδίδει το Reuters, στην τηλεφωνική αυτή επικοινωνία συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης για θέματα που άπτονται του εμπορίου, Robert Lighthizer.
Η επικοινωνία αυτή αποτελεί την εξέλιξη της συμφωνίας που είχαν στο περιθώριο της συνόδου της G20, οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Donald Trump και της Κίνας, Xi Jinping, οι οποίοι κατέληξαν σε μια εκεχειρία ανέβαλε την προγραμματισμένη για την 1η Ιανουαρίου αύξηση από τις ΗΠΑ των δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων στο 25% από το 10%.
Ο Lighthizer δήλωσε χθες ότι εάν οι συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας δεν ολοκληρωθούν με επιτυχία έως την 1η Μαρτίου, θα επιβληθούν νέοι δασμοί.
Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, σε σύντομη ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι ο Liu He συνομίλησε με τους Mnuchin και Lighthizer, επισημαίνοντας ότι «και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις προκειμένου να θέσουν σε ισχύ τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από τους ηγέτες των δύο χωρών στη συνάντησή τους, και να προωθήσουν το χρονοδιάγραμμα και τον οδικό χάρτη για την επόμενη φάση της διαδικασίας των διαβουλεύσεών μας για την οικονομία και το εμπόριο».
Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Liu He, χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης