Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδική πορεία για το πετρέλαιο μετά τις χθεσινές απώλειες - Στο +0,4% και τα 60,21 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδική πορεία για  το πετρέλαιο μετά τις χθεσινές απώλειες - Στο +0,4% και τα 60,21 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +1,27% στα 51,65 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδική πορεία ακολούθησε σήμερα Τρίτη (11/12) το πετρέλαιο, μετά από τις απώλειες που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι περικοπές στην παραγωγή των ΟΠΕΚ+ δεν κατάφερε να στηρίξει επαρκώς τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent είχε άνοδο της τάξης του 0,4% στα 60,21 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 1,27% στα 51,65 δολ. ανά βαρέλι.

Μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση του έτους, η τιμή του Brent βρίσκεται 10% χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και 31% χαμηλότερα από τα υψηλά τεσσάρων ετών στα οποία βρέθηκε πριν από δύο μήνες, και συγκεκριμένα στα 87 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, η τιμή του αμερικανικού αργού είναι χαμηλότερη κατά 16% σε ετήσια βάση, και κατά 34% σε σχέση με τα 77 δολ. ανά βαρέλι στα οποία βρέθηκε στις αρχές Οκτωβρίου και τα οποία επίσης αποτελούν υψηλά τεσσάρων ετών.

Την περασμένη Παρασευή (7/12) οι ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσαν περικοπές 1,2 εκατ. βαρελιών ημερησίως στην παραγωγή τους, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον ερχόμενο μήνα και θα έχουν διάρκεια έξι μήνες.
Οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή κατά 800 χιλ. βαρέλια ημερησίως, ενώ οι χώρες εκτός Οργανισμού αναμένεται να πραγματοποιήσουν περικοπές 400 χιλ. βαρελιών ημερησίως.
Αν και οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν «άλμα» την Παρασκευή, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα κέρδη τους κατά την έναρξη της εβδομάδας, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι περικοπές δε θα είναι αρκετές ώστε να αντιμετωπίσουν την υπερπροσφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης