Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Υποτονικό ξεκίνημα με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Υποτονικό ξεκίνημα με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά αλλά υποτονικό το κλίμα. Με 350 χιλ. ευρώ στο άνοιγμα δεν πας και μακριά. Έχει εκδηλωθεί μία τεχνική αντίδραση καθώς ήταν σε υπερπουλημένα επίπεδα αλλά χρειάζεται τζίρος.

Όταν ξεκινάει η συνεδρίαση με τη Eurobank να κάνει με το ζόρι 70 χιλ. τεμάχια και η Πειραιώς να είναι η δεύτερη σε όγκο με 17 χιλ. τεμάχια τότε μάλλον έχουμε μπει για τα καλά στην εορταστική περίοδο.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός στην Τουρκία όπου υπήρχε μία μόνο προσφορά αυτή της Turkcell με την Ιντραλότ. Ήταν κάπως «σκληρή» οι όροι του διαγωνισμού αλλά η διοίκηση της εισηγμένης ήταν πεπεισμένη πως θα μπορούσε να βγάλει καλά κέρδη.

Η Ιντραλότ συνεχίζει εκεί αφού έχει δοθεί παράταση ενός έτους στην προηγούμενη σύμβαση. Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που εκτιμούσαν πως τα κέρδη γίνονται δύσκολα με τέτοιους όρους, ίσως και γι΄ αυτό να μην υπήρξαν άλλες προσφορές.

Η διοίκηση πάντως της εταιρείας λόγω και της μεγάλης εμπειρίας που έχει στη συγκεκριμένη αγορά ήταν πεπεισμένη πως μπορούσε να βγάλει κέρδη με το νέο συμβόλαιο καθώς εκτιμά πως η αγορά εκεί έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Στο ταμπλό ξεκίνησε με οριακή πτώση και στα 0,50 ευρώ όπου υπάρχει εντολή πώλησης και βγαίνουν κάμποσα χαρτιά.

JUMBO: Βελτίωση καταγράφεται στις πωλήσεις στους δύο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σύμφωνα με την εταιρεία ενώ η ανάπτυξη στο εξωτερικό παραμένει καλή. Ο Δεκέμβριος βέβαια είναι ο πιο κρίσιμος μήνας και εκεί θα φανεί πως θα πάει συνολικά η χώρα.

Η εταιρεία αποτελεί πρότυπο εισηγμένης, γνωρίζει πώς να πετυχαίνει κέρδη για τους μετόχους και πώς να τα αυξάνει κάθε χρόνο. Γι΄αυτό και στο ταμπλό πάει από το καλό στο καλύτερο. Και φυσικά παραμένει ελκυστικά αποτιμημένη.

Στα 13,78 ευρώ με μικρή άνοδο στο ξεκίνημα και χαμηλό όγκο. Η αποτίμηση στα 1,87 δισ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Ξεκίνησε με καλές διαθέσεις και παλεύει τα 1,30 ευρώ. Έχει όγκο 2 χιλ. τεμάχια και υψηλό στα 1,32 ευρώ. Η αποτίμηση των 14,6 εκατ. ευρώ δεν είναι υψηλή. Έχουμε γράψει αρκετές φορές πως εδώ το στοίχημα είναι η έκταση στην Πάρο.

MOTOR OIL: Χθες διαπραγματευόταν χωρίς το προμέρισμα και έχασε κάτι παραπάνω. Σήμερα ξεκίνησε στο -1,94% και στα 20,25 ευρώ με όγκο 11 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 2,24 δισ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: Και η συγκεκριμένη διαπραγματευόταν χωρίς το προμέρισμα αλλά σήμερα ενισχύεται έστω και κατά 0,39% με όγκο κάτω από 3 χιλ. τεμάχια.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης