Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar (πρωθ. Ιρλανδίας): Οι προετοιμασίες για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit πρέπει να επιταχυνθούν

Varadkar (πρωθ. Ιρλανδίας): Οι προετοιμασίες για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit πρέπει να επιταχυνθούν
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, τόνισε ότι η συμφωνία της Theresa May με την ΕΕ είναι η καλύτερη επιλογή για τη Βρετανία
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιταχύνει τις προετοιμασίες της για το ενδεχόμενο μη συμφωνία για το Brexit, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, μετά την απόφαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, να αναβάλει την ψηφοφορία του σχεδίου της για το Brexit στο κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, με τις δύο πλευρές να προχωρούν σε κοινή ανακοίνωση, καθιστώντας σαφές ότι «οι προετοιμασίες για μία έκβαση μη συμφωνίας πρέπει να επιταχυνθούν».
Παράλληλα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το σχέδιο αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε η Theresa May με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η καλύτερη επιλογή και ότι δε μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί.
Σημειώνεται ότι ο Donald Tusk είχε αναφέρει χθες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος των ιρλανδικών συνόρων», διεκυρκινίζοντας ωστόσο ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συζητήσει τρόπους διευκόλυνσης της επικύρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Καθώς ο χρόνος τελειώνει, θα συζητήσουμε επίσης την ετοιμότητά μας για ένα σενάριο μη συμφωνία για το Brexit», καταλήγει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης