Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αμετάβλητηση στο 4,1% παρέμεινε η ανεργία, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Βρετανία: Αμετάβλητηση στο 4,1% παρέμεινε η ανεργία, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η ετήσια αύξηση των μισθών στη Μεγάλη Βρετανία ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφει τα τελευταία δέκα χρόνια
Αμετάβλητο παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στη Μεγάλη Βρετανία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (11/12) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, την ίδια στιγμή που η ετήσια αύξηση των μισθών ήταν η ταχύτερη των τελευταίων δέκα ετών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας για το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2018 παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,1%, καθώς η ONS αναθεώρησε τα προκαταρκτικά της στοιχεία για τον Σεπτέμβριο στο 4%, ενώ τα στοιχεία για τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με την ONS, το ποσοστό απασχόλησης μεταξύ των ατόμων ηλικίας 16 με 64 ετών για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 75,5% καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με τον συνολικό αριθμό ατόμων να ανέρχεται στα 32,48 εκατ. άτομα.
Ο αριθμός απασχολούμενων ατόμων αυξήθηκε κατά 79 χιλ. άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 25 χιλ. άτομα, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στα 396 χιλ. άτομα.
Παράλληλα, η μέση ετήσια αύξηση των μισθών, εξαιρουμένων των επιδομάτων, διαμορφώθηκε στο 3,3% για το τρίμηνο, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου του 2008.
Τα παραπάνω στοιχεία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών για ετήσια άνοδο της τάξεως του 3,2%, ενώ συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων, η ετήσια αύξηση των μισθών διαμορφώθηκε επίσης στο 3,3% έναντι προβλέψεων στο 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης