Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για πΓΔΜ, fake news - Τσίπρας: Ντροπή να μας λέτε προδότες - Μητσοτάκης: Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις συντάξεις

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για πΓΔΜ, fake news - Τσίπρας: Ντροπή να μας λέτε προδότες - Μητσοτάκης: Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις συντάξεις
Τσίπρας: Προσβλητικός χαρακτηρισμός η παροχολογία - Το αίτημα για εκλογές επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
(upd) Σφοδρή και με προεκλογική χροιά ήταν η σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για όλα τα μείζονα θέματα που αφορούν την πολιτική και την οικονομία, με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα fake news να βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ότι ευθύνονται για την ισοπέδωση της χώρας, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις και να επαναλαμβάνει το αίτημά του για εκλογές.
Οι τόνοι ανέβηκαν με τον πρωθυπουργό φανερά εκνευρισμένο να τονίζει απευθυνόμενος στη ΝΔ:
Ντροπή σας, δεν σας επιτρέπω να μας ονομάζετε προδότες και μειοδότες!

«Λυπάμαι αλλά άκουσα τον κ. Μητσοτάκη και ήταν σαν να ακούω τον κ. Γεωργιάδη για το Μακεδονικό.
Η ΠΓΔΜ οφείλει να τηρεί το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Αν αυτό δεν γίνει δεν θα προχωρήσει η συμφωνία.
Η θέση μας είναι σαφής.
Η συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωρίζει κανένα έθνος και καμία εθνότητα.
Για το θέμα της ιθαγένειας, αν παίρναμε τις συμβουλές σας σοβαρά, τα διαβατήρια της ΠΓΔΜ θα συνέχιζαν να αναγράφουν "Μακεδονια"
Η συμφωνία λέει ότι η γλώσσα της ΠΓΔΜ ουδεμία σχέση έχει με την αρχαία Μακεδονία.
Εσείς πώς την αποκαλείτε κ. Μητσοτάκη την γλώσσα τους; Όπως την αποκάλεσε ο κ. Αβέρωφ το 1959;
Ο αείμνηστος Ευ. Αβέρωφ έλεγε ως ΥΠΕΞ το 1959 για "μακεδονική γλώσσα" που ομιλείται στα Σκόπια και έχει γραμματική και συντακτικό», τόνισε ο πρωθυπουργός'
Και πρόσθεσε πως η ουσία είναι ότι αν υπάρχει μια συμφωνία η οποία μας προστατεύει πλήρως από το ενδεχόμενο στο μέλλον να εγερθεί ζήτημα, είναι η Συμφωνία των Πρεσπών
«Έχω βγει από τα ρούχα μου γιατί δεν περίμενα εσείς να μιλήσετε με τον ίδιο καφενειακό λόγο που χρησιμοποιεί ο κ. Γεωργιάδης στα τηλεπαράθυρα.
Γιατί ψηφίζετε τον νόμο αν θεωρείτε ότι είναι ξεπούλημα της Μακεδονίας;
Σας καλώ να αποσύρετε την ψήφο σας αν θεωρείτε ότι η μη περικοπή των συντάξεων είνα προϊόν συναλλαγής σε βάρος του Μακεδονικού
Ντροπή σας, δεν σας επιτρέπω να μας ονομάζετε προδότες και μειοδότες», εξανέστη ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τα fake news

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές για τις σχέσεις Μαρινάκη - Νέας Δημοκρατίας.
«Ο φίλος σας δίνει τα ρέστα του με fake news και μάλλον περιμένει κάτι από εσάς, όσον αφορά την εξέλιξη των δικαστικών του περιπετειών», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.
«Κύριε Μητσοτάκη παρακολούθησα την προσπάθεια σας να σηκώσετε με θεατρικό τρόπο τους τόνους και να πείσετε ότι έχετε κάποιο αφήγημα στην οικονομία», είπε ο Αλ. Τσίπρας απαντώντας στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη και τον κατηγόρησε για «μπακάλικη αριθμητική», απαντώντας, με παραπομπή σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στην κατηγορία του προέδρου της ΝΔ ότι η κυβέρνηση χρέωσε τη χώρα 100 δισ.
«Θυμάται ο λαός ποιοι οδήγησαν τη χώρα στα τεράστια ελλείμματα και τη χρεοκοπία», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ως προς το θέμα των φόρων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι παρέλαβε τη χώρα σε διάλυση και χρηματοοικονομική ασφυξία και ότι η κυβέρνηση έφερε ένα πρόγραμμα πολύ ηπιότερης δημοσιονομικής προσαρμογής.
«Εμείς επικεντρώσαμε στις μεγάλες διαρθρωτικές και δομικές μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη ο τόπος, ενώ εσείς αρχίσατε να πετσοκόβατε μισθούς και συντάξεις κι όποιον πάρει ο χάρος, μόνο απολύσεις και περικοπές», είπε.
«Τα αρνητικά μέτρα που πήραμε εμείς ήταν περίπου 9 δισ. όταν εσείς σε μια πενταετία πήρατε 65 δισ. Τι έρχεστε να συγκρίνετε;», προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:
Αναφερθήκατε στα fake news για αυτό και θα σας πω για τον άθλιο μηχανισμό που έχετε να μεταφέρετε εσείς fake news.
Και μάλιστα στον ελληνικό Κοινοβούλιο.
Καταθέσατε τάχα μία συνέντευξη που έδωσα στο Politico και εσείς εδώ φέρατε ένα δημοσίευμα από ελληνικό site που λέει «φέρεται να είπε ο κ. Μητσοτάκης».
Είστε αρχιερέας των fake news.
Δεν είπα ποτέ αυτά που λέτε.
Ζημιώσατε τη χώρα 100 δισ. το 2015; Δεν το λέω εγώ.
Ο πρόεδρος του ESM το είπε. Οι Έλληνες πολίτες θυμόνται πολύ καλά πως εκλεχθήκατε.  Ότι θα σκίσετε τα Μνημόνια. Στις πλατείες με τους Αγανακτισμένους. Τώρα όσοι διαμαρτύρονται είναι όλοι φασίστες.

Για τη σκανδαλολογία

«Σκάνδαλο υπάρχει όταν μια κυβέρνηση με τις πράξεις ή τις παραλείψεις της εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα.
Πολλές τέτοιες υποθέσεις διερευνά η δικαιοσύνη για την εποχή που κυβερνήσατε.
Πρέπει να είναι μεγάλη η απόγνωση του κ. Μητσοτάκη που έρχεται σήμερα και επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα προσπαθώντας να επινοήσει σκάνδαλα.
Φαντάζομαι για να δίνει τα ρέστα του αυτός ο φίλος σας με τόσα fake δημοσιεύματα, κάτι θα περιμένει σε σχέση με τις δικαστικές του υποθέσεις
'Μετά τα fake news για τους συγγενείς έχετε αρχίσει να πιάνετε τα fake news για παιδικούς φίλους και συμμαθητές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ισοπεδώσατε τη χώρα»

«Είναι γνωστή η ζημιά που έχουν κάνει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αλλά σήμερα είναι μια χαρμόσυνη μέρα για εκατομμύρια συμπολίτες μας.
Και χαίρομαι που ήρθε σήμερα μαζί μας και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, που μέχρι πριν λίγες μέρες δεν ξεκίναγε ομιλία χωρίς να προβλέπει τη περικοπή των συντάξεων,
χαίρομαι που είναι εδώ για να μοιραστεί μαζί μας τη χαρά και να ψηφίσει ναι σε όλα σε ένα ακόμη φιλολαϊκό σχέδιο που φέρνουμε στη Βουλή», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για τη νομοθετική ρύθμιση περί μη περικοπής των συντάξεων.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, "όταν εμείς είπαμε ότι το μνημόνιο τελειώνει, δεν το είπαμε στον αέρα.
Είχαμε ήδη επεξεργαστεί και ιεραρχήσει τις άμεσες παρεμβάσεις, ώστε αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος, να μπουν οι βάσεις της νέας εποχής.
Είχαμε φυσικά απόλυτη γνώση και έλεγχο της δημοσιονομικής κατάστασης και του απαραίτητου χώρου που διαθέταμε προς αξιοποίηση.
Διότι έτσι πορεύεται μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση.
Το λέω αυτό επειδή κάποιοι επιμένουν να μην κατανοούν ότι κάθε βήμα μας εντάσσεται σε ένα σαφή και συγκεκριμένο σχεδιασμό.
Και μιλούν λοιπόν για παροχολογία και για δωράκια.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, οι συμπαραστάτες της στα ΜΜΕ και διάφοροι δημοσιολογούντες.
Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπω στην ουσία αυτού του παραλογισμού.
Θέλω μονάχα να σταθώ στον εξαιρετικά προσβλητικό χαρακτηρισμό περί παροχολογίας.
Προσβλητικό, όχι απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας.
Που επι χρόνια στερήθηκαν βασικών αγαθών επειδή εσείς ρίξατε τη χώρα στα βράχια.
Και σας έβλεπαν να ψηφίζετε ΝΑΙ σε ΟΛΑ μόνο σε περικοπές που εσείς φέρνατε.
Δεν είναι λοιπόν ούτε παροχολογία ούτε δώρα αυτά που δίνουμε.
Είναι ανάσες αναγκαίες και δίκαιες για το κόσμο της δουλειάς και του μόχθου, για τους απόμαχους της βιοπάλης που είδαν τα τελευταία χρόνια τις συντάξεις τους να βυθίζονται και μαζί να βυθίζεται και η αξιοπρέπειά τους…".
Όπως ξεκαθάρισε ο Τσίπρας, "εμείς, λοιπόν, δεν κάνουμε παροχές.
Αλλά αποκαθιστούμε τις αδικίες που γέννησε η σκληρή και πρωτόγνωρη λιτότητα των ημερών σας.
Επιστρέφουμε σταδιακά σε εκείνους που επλήγησαν από την κρίση και τα μνημόνια, αυτά που στερήθηκαν άδικα.
Για αυτό όσοι πιπιλάτε την καραμέλα της παροχολογίας, να δείξετε λίγο σεβασμό.
Θέλω να ξεκινήσω την τοποθέτηση μου επί του νομοσχεδίου, από την πρώτη παρέμβαση που φέρνουμε ενώπιον της Βουλής.
Που αφορά την έμπρακτη στήριξη κατά κανόνα ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.
Ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα και είτε ζουν μόνοι μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους, είτε η οικογένεια τους αντιμετωπίζει αντικειμενική αδυναμία να τους παρέχει πλήρη φροντίδα.
Προχωράμε λοιπόν, όπως εξήγγειλα στη ΔΕΘ, στην πρόσληψη 3.200 εργαζομένων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
 Πρόκειται για θέσεις μόνιμου προσωπικού – οι οποίες θα καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ και θα κατανεμηθούν στις δομές των Δήμων όλης της χώρας και η προκήρυξη θα γίνει άμεσα και με μέριμνα να αναγνωριστεί στο μέγιστο βαθμό η προϋπηρεσία και η εμπειρία.
Πρόκειται για μια πράξη ευθύνης.
Τόσο έναντι των συμπολιτών μας που έχουν απόλυτη ανάγκη της φροντίδας που παρέχει το πρόγραμμα.
Όσο όμως και έναντι των εργαζομένων, που για 18 ολόκληρα χρόνια επιτελούν πολύτιμο κοινωνικό έργο, ευρισκόμενοι στον αέρα, με συμβάσεις που καλύπτονται είτε από ΕΣΠΑ, είτε ειδικούς λογαριασμούς είτε άλλες πηγές χρηματοδότησης.
Αυτό σήμερα τελειώνει.
Μόνιμο προσωπικό, σταθερές θέσεις εργασίας, ουσιαστική αναβάθμιση ενός προγράμματος που παρέχει φροντίδα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας".

Σοβαρό ατόπημα Μητσοτάκη

"Η δεύτερη παρέμβαση στην οποία θέλω να σταθώ, αφορά τη νέα γενιά", ανέφερε ο Τσίπρας.
"Τις νέες και τους νέους μέχρι 25 ετών, που ειδικά στα χρόνια της κρίσης βίωσαν το σκληρό πρόσωπο της εκμετάλλευσης στην εργασία.
Και μάλιστα, με τη βούλα του νόμου.
Μιλώ φυσικά για τις παρεμβάσεις που οδήγησαν στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, κυρίως όμως για το επαίσχυντο καθεστώς του υποκατώτατου μισθού και την μισθολογική διάκριση εις βάρος της νέας γενιάς.
Και θέλω σε αυτό το σημείο, να σας πω κ. Μητσοτάκη ότι πρόσφατα υποπέσατε σε ένα πολύ σοβαρό ατόπημα.
Το οποίο θα σας το συγχωρούσα όπως δεκάδες άλλα, αν δεν ήταν τόσο εξοργιστικό για μια γενιά που η πολιτική σας την ανάγκασε να δουλεύει για χαρτζιλίκια, ανασφάλιστη και χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.
Είπατε, μέσω tweet ότι οι «Οι νέοι δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν να εργάζονται χωρίς ασφάλιση»
Ακούστε: Κανένας νέος άνθρωπος δεν επιλέγει να εργάζεται ανασφάλιστος. Αναγκάζεται.
Γιατί αν ο εργοδότης του δεν είχε δει ποτέ του ελεγκτή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, προφανώς και νιώθει την άνεση να επιβάλλει τους χειρότερους δυνατούς όρους στον εργαζόμενο του, χωρίς κανένα κόστος.
Γιατί όταν ένας νέος ζει σε μια χώρα με 60% ανεργία στους μέχρι 25 ετών – όπως συνέβαινε επί των ημερών σας το 2013-2014 – θα πιάσει από τα μαλλιά ακόμα και την τελευταία ευκαιρία για μια στοιχειώδη αμοιβή.
Γιατί όταν σε μια χώρα, η κυβέρνηση καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και επιβάλλει το νόμο της ζούγκλας στην αγορά εργασίας, προφανώς κανένας νέος άνθρωπος δεν νιώθει την παραμικρή προστασία από την πλευρά της πολιτείας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Δεν θα βαφτίσετε λοιπόν τον πολιτικό σας κυνισμό ως επιλογή των νέων ανθρώπων.
Τα πεπραγμένα σας άλλωστε είναι γνωστά.
Είναι γνωστή η ζημιά που έχετε κάνει σε μια ολόκληρη γενιά, για να έχετε σήμερα το θράσος να λέτε ότι οι νέοι άνθρωποι δουλεύουν ανασφάλιστοι από επιλογή", ανέφερε.

«Καταργούμε τον υποκατώτατο μισθό»

Μιλώντας για τη δεύτερη παρέμβαση που φέρνει σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, μίλησε για παρεμβάσεις που «οδήγησαν στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας» και χαρακτήρισε «επαίσχυντο» το καθεστώς του υποκατώτατου μισθού και την μισθολογική διάκριση εις βάρος της νέας γενιάς.
Είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπέπεσε πρόσφατε σε ένα πολύ σοβαρό ατόπημα, «εξοργιστικό για μια γενιά που η πολιτική σας την ανάγκασε να δουλεύει για χαρτζιλίκια, ανασφάλιστη και χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα».
Παρέπεμψε ειδικότερα σε tweet του προέδρου της ΝΔ ότι «οι νέοι δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι΄ αυτό και συχνά επιλέγουν να εργάζονται χωρίς ασφάλιση».
«Ακούστε κ. Μητσοτάκη, κανένας νέος άνθρωπος δεν επιλέγει να εργάζεται ανασφάλιστος. Αναγκάζεται να δουλεύει ανασφάλιστος γιατί ο εργοδότης του δεν είχε δει ποτέ του ελεγκτή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και προφανώς ένιωθε την άνεση να επιβάλλει τους χειρότερους δυνατούς όρους στον εργαζόμενο του, χωρίς κανένα κόστος. Αναγκάζεται γιατί ζει σε μια χώρα που εσείς την οδηγήσατε τα πρώτα δύο μνημονιακά χρόνια να έχει φτάσει η ανεργία των νέων μέχρι 25 ετών στο 60%. Αναγκάζεται γιατί όταν ζει σε μια χώρα, που η κυβέρνηση καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και επιβάλλει το νόμο της ζούγκλας στην αγορά εργασίας, προφανώς κανένας νέος άνθρωπος δεν νιώθει την παραμικρή προστασία από την πλευρά της Πολιτείας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία», είπε.
Αναδεικνύονται οι βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της κυβέρνησης μας και της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη
«Εδώ νομίζω αποτυπώνεται η πιο εκκωφαντική κατάρρευση της προπαγάνδας σας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Με βάση λοιπόν τις διατάξεις του ασφαλιστικού που νομοθετήσαμε το 2016, από 1/1/2019 620.000 πολίτες συνταξιούχοι θα δουν όχι μειώσεις, αλλά αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά τη λαίλαπα των μνημονίων που φέρατε», είπε ο Αλ. Τσίπρας.
«Σήμερα αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της κυβέρνησης μας και της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», τόνισε.
«Από τη μια μεριά είναι η κατάργηση της περικοπής στις συντάξεις που μας επέβαλε αχρείαστα όπως αποδέχτηκε το ΔΝΤ και από την άλλη οι αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους» σημείωσε και συνέχισε: «Από την άλλη μεριά είναι η πρόταση της ΝΔ για το για το λεγόμενο ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, που θέτει σε διακινδύνευση τις επικουρικές συντάξεις 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων καθώς ο λεγόμενος κουμπαράς σας θα διακόψει τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Και είτε θα τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα είτε θα οδηγήσει σε πλήρη εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων».

«Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να ψηφίζει με το μυαλό στην ελίτ»

«Από τη δική μας μεριά η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και οι αυξήσεις στους μισθούς και από τη δική σας μεριά η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, η επιστροφή στο μνημονιακό εργασιακό σκοτάδι», είπε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, συνεχίζοντας να απαριθμεί τις ιδεολογικές και πολιτικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ.
Και προσέθεσε: «Από τη δική μας μεριά η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας υγείας και πρόνοιας με αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις. Και από τη δική σας οι απολύσεις, οι εκχώρηση υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, η κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης των ανασφάλιστων.
Η μετατροπή του κανόνα 1/1 στο 1/5.
Και πάλι δηλαδή επιστροφή στο μνημονιακό σκοτάδι».
«Σας αρέσει φαίνεται το μνημόνιο κύριε Μητσοτάκη.
Θέλετε να το εφαρμόσετε μόνος σας και οικειοθελώς. Δε θα σας κάνουμε όμως τη χάρη», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι εκείνος θέλει να ψηφίζει με το μυαλό στην ελίτ και στα κρατικοδίαιτα συμφέροντα, ενώ «εμείς και σήμερα ψηφίζουμε με το μυαλό συγκεντρωμένο στους πολλούς, στα εκατομμύρια συμπολιτών μας που αισθάνονται ανακούφιση για την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις».
«Με το μυαλό», συνέχισε, «σε αυτούς που τώρα που τελειώνει ο χρόνος και ιδιαίτερα στην αρχή του νέου χρόνου, θα δουν σημαντικές αυξήσεις στο εισόδημα τους, με το μυαλό στα 3,5 εκατ. των συμπολιτών μας που στις 14 και στις 28 του μήνα θα δουν στον λογαριασμό τους από 200 έως 1.200 ευρώ, μέρισμα από το ποσό των 710 εκατ. που εξασφαλίσαμε χάρη στην υπεραπόδοση της οικονομίας και φέτος».
Σχολίασε ότι «όλοι αυτοί, θα περάσουν τις γιορτές όπως τους αξίζει, με περισσότερη ελπίδα και προσμονή», ενώ «για κάποιους άλλους που πόνταραν στην καταστροφή, έρχονται δύσκολες μέρες».
«Καλό κουράγιο», τους ευχήθηκε, παραπέμποντας στη σχετική ρήση που είχε απευθύνει ο Όλι Ρεν σε μια δύσκολη στιγμή.
«Γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή με αυτούς που την περιφρονούν και την αγνοούν, κύριε Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Μητσοτάκης: Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις στις συντάξεις

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον ότι αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις και επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.
«Κε. Τσίπρα ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τη μη μείωση των συντάξεων.
Αυτό ήταν το εισιτήριο με το οποίο ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη, όπου σκηνοθετήσατε την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια.
Κανένας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στη διαπραγμάτευση, αυτό λένε στις Βρυξέλλες.
Τα δώσατε όλα για την εξουσία», κατήγγειλε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
«Είστε ο μακροβιότερος πολιτικός αρχηγός στην ιστορία των μνημονίων.
Ο ελληνικός λαός θα σας δώσει την απάντηση που σας αξίζει και θα σας στείλει στην αντιπολίτευση.
 Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι μπορεί να παραπλανά την ελληνική κοινωνία
Το 2019 θα είναι το τέλος της διαδρομής σας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στο επίκεντρο της κριτικής του κ. Μητσοτάκης, βρέθηκαν οι χειρισμοί της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Έχετε να μας πείτε κε. Τσίπρα κάτι για τις δηλώσεις του Zaev που πανηγυρίζει και διαφημίσει τη Συμφωνία;
 Ο Zaev πήρε αυτό που δεν του είχε δώσει κανείς όλα αυτά τα χρόνια, γλώσσα και εθνικότητα.
 Εσείς είπατε ναι, όταν όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί έλεγαν όχι.
Μόνος σας κάνατε το παζάρι για τα Σκόπια.
 Θα κάνουμε χρήση όλων των δημοκρατικών εργαλείων που έχουμε στη διάθεση μας.
Ακόμα και η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για φοροεπιδρομή της κυβέρνησης, προειδοποιώντας ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, αυτό θα σημαίνει διατήρησή της για πολλά χρόνια.
Εσείς είστε αυτός που δεν αφήσατε την χώρα να τελειώνει με το 2ο μνημόνιο - Εσείς φέρατε το 3ο μνημόνιο και εσείς εφαρμόζετε το άτυπο 4ο μνημόνιο - Δίνετε επιδόματα αντί για δουλειές.
O Κυριάκος Μητσοτάκης  κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για αφωνία «στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ» και είπε ότι το κουβάρι αυτής της υπόθεσης τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές.
«Θα φύγετε πριν πάτε την Ελλάδα σε μια ακόμα καταστροφή.
Προκηρύξτε το συντομότερο δυνατό εκλογές», τόνισε.

Η «μαύρη λίστα» με τους 29 νέους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως είπε στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επί ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκαν 29 νέοι φόροι : Αύξηση ΦΠΑ, μετάθεση προϊόντων στον αυξημένο συντελεστή, κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, κατάργηση φοροαπαλλαγών, κατάργηση έκπτωσης φόρου για μισθωτή εργασία, αύξηση συντελεστών για εισόδημα από τα ενοίκια, αύξηση προκαταβολής φόρου για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αύξηση συντελεστή πολυτελούς διαβίωσης, επιβολή φόρου στην συνδρομητική τηλεόραση, στη σταθερή τηλεφωνία και στο διαδίκτυο, αύξηση φόρου στην αμόλυβδη βενζίνη και στο ντίζελ κίνησης, επιβολή φόρου στο κρασί και στον καφέ, μεταξύ άλλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης