Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωθυπουργός «ζόμπι» η May μετά την ήττα για το Brexit - Πιέσεις για νέο δημοψήφισμα

Πρωθυπουργός «ζόμπι» η May μετά την ήττα για το Brexit - Πιέσεις για νέο δημοψήφισμα
Η May βρέθηκε αντιμέτωπη με μια τριπλή ήττα για το σημαντικότερο ζήτημα που απασχόλησε τη Βρετανία τα τελευταία 40 χρόνια
Ως πρωθυπουργό «ζόμπι» χαρακτηρίζουν οι Financial Times την Theresa May μετά την εκκωφαντική ήττα για το Brexit, με τον αρθρογράφο Robert Shrimsley να υπογραμμίζει το γεγονός ότι εντείνονται οι πιέσεις για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.
Δεν είναι ανόητη απόφαση να αποσυρθείς από έναν αγώνα τον οποίο θα χάσεις, σημειώνει ο αρθρογράφος.
Ωστόσο, το πρόβλημα της May είναι ότι δεν είχε κανένα καταφύγιο και αναγκάστηκε στην ταπεινωτική απόφαση της αναβολής της ψηφοφορίας για το Brexit.
Η απόφαση αυτή έδειξε ότι το παιχνίδι πλησιάζει στο τέλος του.
Η May βρέθηκε αντιμέτωπη με μια τριπλή ήττα για το σημαντικότερο ζήτημα που απασχόλησε τη Βρετανία τα τελευταία 40 χρόνια.
Δεν υπάρχει γυρισμός από κάτι τέτοιο.
«Το αναπόφευκτο συμπέρασμα είναι ότι έχουμε εισέλθει σε μια πρωθυπουργία «ζόμπι».
 Η ψήφος εμπιστοσύνης, η πρόκληση της ηγεσίας και η κατάρρευση της συμφωνίας εξόδου από την ΕΕ είναι οι μοναδικές στάσεις που απομένουν σε αυτόν τον δρόμο», σημειώνει o Shrimsley.
Στην ανακοίνωσή της ωστόσο η πρωθυπουργός της Βρετανίας αποκάλυψε μια μεγαλύτερη αλήθεια, σύμφωνα με τους FT.
Κατά την παρουσίαση της συμφωνίας της με τις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι οι μοναδικές εναλλακτικές ήταν «καμία συμφωνία ή κανένα Brexit».
Τη Δευτέρα, η May έδωσε έμφαση στις συνέπειες ενός «μη Brexit».
Υπό αυτό το πρίσμα, εντείνονται οι πιέσεις για τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να διασώσει τη συμφωνία της, ωστόσο βρίσκεται σε δυσχερή θέση και μόνο η …τύχη ή μια αξιοσημειώτη διπλωματική επιτυχία μπορούν να το αλλάξουν αυτό.
«Η απόφαση της May δεν μπορεί να καθυστερήσει για πολύ.
Μπορεί να συνεχίζει για την ώρα, αλλά ο δρόμος μπροστά της ξεθωριάζει με γοργούς ρυθμούς», καταλήγει ο αρθογράφος των Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης