Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο ΟΗΕ θεωρεί ορόσημο το Σύμφωνο Μετανάστευσης - Ποιες χώρες το απορρίπτουν

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο ΟΗΕ θεωρεί ορόσημο το Σύμφωνο Μετανάστευσης - Ποιες χώρες το απορρίπτουν
Οι ΗΠΑ και ακόμα εννέα χώρα απορρίπτουν το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση του ΟΗΕ
Παρά τις έντονες αντιδράσεις για το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, υιοθετήθηκε από περίπου 150 χώρες.
Μη δεσμευτικού χαρακτήρα, το Σύμφωνο απαριθμεί τις αρχές -υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των παιδιών, αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας- και καταγράφει προτάσεις για να βοηθηθούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις μεταναστεύσεις -ανταλλαγές πληροφοριών και εμπειρογνωμοσύνης, ενσωμάτωση των μεταναστών...
Απαγορεύει τις αυθαίρετες κρατήσεις, καθώς δεν επιτρέπει τις συλλήψεις παρά ως ύστατο μέτρο.
Ωστόσο, το Σύμφωνο απορρίπτεται από τις ΗΠΑ (σσ. αποχώρησαν τον Δεκέμβριο του 2018 από συνομιλίες με τον Trump να περιγράφει την «ανεξέλεγκτη μετανάστευση» ως απειλή για την εθνική κυριαρχία των ΗΠΑ).
Επίσης απορρίπτεται από τις εξής χώρες: Ουγγαρία, Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία, Βουλγαρία, Κροατία, Σλοβενία, Σλοβακία, Αυστραλία.
Μάλιστα, σε δημοσίευμα του Free Market Shooter blog σχολιάζει και η στάση της Βρετανίας και η απάντηση της στις αιτιάσεις όσων τάσσονται κατά του Συμφώνου.
Όπως αναφέρεται στην «απάντηση» του βρετανικού κοινοβουλίου  «το παγκόσμιο σύμφωνο για τη μετανάστευση υποστηρίζει την παγκόσμια συνεργασία για τη μετανάστευση χωρίς να επηρεάζειται η εθνική κυριαρχία των κρατών και το δικαίωμα τους να ελέγχουν τα σύνορα τους.
«Παρά, όμως, το γεγονός ότι η μαζική μετανάστευση έχει ήδη αποδειχθεί ότι επηρεάζει σημαντικά την κυριαρχία πολλών ευρωπαϊκών εθνών, ο ΟΗΕ αποφάσισε αντ' αυτού να πει ψέματα και να αγνοήσει την πραγματικότητα» σχολιάζει στο δημοσίευμα.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι «πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων γυναικών και κοριτσιών, κάνουν επικίνδυνα ταξίδια για να μεταναστεύσουν μέσω επικίνδυνων διαύλων.
Το Σύμφωνο θα μας βοηθήσει να κάνουμε σημαντικά βήματα για να κρατήσουμε τους μετανάστες σε όλο τον κόσμο ασφαλέστερους και να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους, υποστηρίζοντας τη διεθνή συνεργασία για την προστασία των μεταναστών, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις μας βάσει του διεθνούς δικαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης