Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Μπορούμε να αποφύγουμε τις κυρώσεις από την ΕΕ για τον προϋπολογισμό

Tria (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Μπορούμε να αποφύγουμε τις κυρώσεις από την ΕΕ για τον προϋπολογισμό
Αύριο (12/12/2018) η συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν
Την εκτίμηση ότι η Ιταλία μπορεί να αποφύγει τις κυρώσεις από την ΕΕ λόγω του προϋπολογισμού εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Giovanni Tria.
«Μπορούμε να αποφύγουμε τις πειθαρχικές ενέργειες από την ΕΕ» φέρεται να δήλωσε, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με τον ίδια, τα στοιχεία για τις δαπάνες που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό θα αποσαφηνιστούν έως το τέλος της ημέρας.
Στη συνέχεια -όπως είπε- θα χρειαστεί μια πολιτική απόφαση.
Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Reuters, τα κόμματα που απαρτίζουν την ιταλική κυβέρνηση (Lega και Κίνημα Πέντε Αστέρων) τάσσονται κατά της μεγάλης μείωσης του στόχου για το έλλειμμα.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχουν «καλές πιθανότητες» η Κομισιόν να μην υλοποιήσει την απειλή της για επιβολή κυρώσεων κατά της Ρώμης εάν ο στόχος μειωθεί στο 2%.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ούτε η Lega αλλα ούτε και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων συμφωνεί σε στόχο για το έλλειμμα κάτω του 2,2%.
Η Κομισιόν, όμως, έχει απορρίψει το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού καθώς ο στόχος για το έλλειμμα ήταν στο 2,4% από 1,8% φέτος.
Σημειώνεται ότι αύριο (12/12/2018) ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμβιβασμός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης