Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte: Η Ευρώπη να ξεπεράσει το κοντόφθαλμο όραμα της δημοσιονομικής αυστηρότητας

tags :
Conte: Η Ευρώπη να ξεπεράσει το κοντόφθαλμο όραμα της δημοσιονομικής αυστηρότητας
Αγωνίζομαι σκληρά για να γεφυρώσω τις διαφορές μας με τις Βρυξέλλες είπε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας
Την θέση πως η Ευρώπη πρέπει να ξεπεράσει το «κοντόφθαλμο» όραμα της δημοσιονομικής αυστηρότητας διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte.
«Είναι απαραίτητο να ξεπεράσουμε την μυωπική αυστηρότητα, η οποία υποτίθεται ότι εφαρμόζεται για να καταπολεμήσει την αστάθεια με μέτρα που τελικά την ενισχύουν.
Η Ευρώπη πρέπει να αναζητήσει την ισορροπία μεταξύ της μείωσης και του επιμερισμού του κινδύνου» υποστήριξε ο Conte, ο οποίος επεσήμανε πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να λάβει υπόψη του τον πολιτικό ορίζοντα μιας Ευρώπης που μεταβάλλεται ραγδαία, όπου καθίσταται ολοένα και πιο ξεκάθαρη η ανάγκη των πολιτών απέναντι στους θεσμούς για ισότητα.
«Εργάζομαι σκληρά για να γεφυρώσω την απόσταση με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό του 2019»  υποστήριξε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ιταλικό κοινοβούλιο ο Conte, αναφέροντας πως δεν πηγαίνει στις Βρυξέλλες για την αυριανή συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker με ένα «βιβλίο ονείρων» αλλά με μια πλήρη περιγραφή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ιταλικής κυβέρνησης.
Ο Conte υποστήριξε ότι η αύξηση του στόχου για το έλλειμμα ήταν αναγκαία προκειμένου να εφαρμοστούν πολιτικές, τις οποίες οι ίδιοι οι Ιταλοί ώθησαν την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ευρώπη που θα είναι ισορροπημένη.
Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται κυβερνητικές πηγές της Ιταλίας αναφέρει πως η Lega και το Κίνημα των 5 Αστέρων δεν είναι διατεθειμένα να δεχθούν μείωση του ελλείμματος κάτω του 2,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης