Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Με τη μη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η συζήτηση θα επιστρέψει στο εάν ο Μέγας Αλέξανδρος είναι από τα Σκόπια ή όχι

Ζαχαριάδης: Με τη μη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η συζήτηση θα επιστρέψει στο εάν ο Μέγας Αλέξανδρος είναι από τα Σκόπια ή όχι
Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε πως οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης
Την εκτίμηση πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις η Συμφωνία των Πρεσπών να περάσει με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εξέφρασε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.
Μιλώντας «Στο Κόκκινο», ο κ. Ζαχαριάδης, τόνισε «ότι οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης, για το παρόν και το μέλλον της χώρας υπέρ της πρότασης ώστε να προχωρήσει η συμφωνία».
Τόνισε δε, πως «η μη κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών σημαίνει ότι η συζήτηση γυρνά στο αν ο Μεγαλέξανδρος είναι από τα Σκόπια ή όχι».
«Σημαίνει ότι γυρνάμε σε μια φάση που οι γείτονες θα ξοδεύουν το μισό ΑΕΠ της χώρας τους για να φτιάχνουν αγάλματα του Βουκεφάλα, του Μεγαλέξανδρου και της Ολυμπιάδας, και να λένε ότι αυτοί είναι οι γνήσιοι συνεχιστές της μακεδονικής παράδοσης.
Σημαίνει ότι πάμε στο στάτους όπου 140 χώρες μεταξύ των οποίων - όχι τίποτα ασήμαντες- οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα η Τουρκία και άλλες που μας ενδιαφέρουν στην περιοχή τους αναγνωρίζουν με το λάθος όνομα, "Δημοκρατία της Μακεδονίας" σκέτο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης