Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Καμμένου κατά Κοτζιά για συμφωνία κάτω από το τραπέζι με Zaev - Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει

Αιχμές Καμμένου κατά Κοτζιά για συμφωνία κάτω από το τραπέζι με Zaev - Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει
Νωρίτερα συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ
Αιχμές κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, άφησε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει.
Την αναιρεί ο ίδιος ο Zaev εκτός εάν έχει κάνει κάτω από τραπέζι συμφωνία με τον κ. Κοτζιά.
Όμως η συμφωνία για μακεδονική γλώσσα και εθνότητα δεν περνά από τη Βουλή» υποστήριξε ο κ. Καμμένος από το βήμα της Βουλής και αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού περί «μακεδονικής γλώσσας».
«Αν συνεχίσει η πολιτική που ακλουθεί σήμερα η κυβέρνηση των Σκοπίων, να μιλά δηλαδή για εθνότητα ή γλώσσα ή ακόμα περισσότερο για μειονότητα εντός της Ελλάδας αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να έρθει στην Βουλή.
Αν για οποιοδήποτε λόγο έρθει η συμφωνία στην Βουλη δηλώνουμε ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία και τότε θα καλέσω τον κ. Μητσοτάκη πριν κάνει τις παλικαριές για πρόταση μομφής να δηλώσει δημόσια αν αποδέχεται τον όρο Βόρεια Μακεδονία.
Όπως επίσης να δεσμευτεί πως αν ψηφιστεί στην παρούσα Βουλή τότε ο ίδιος θα την καταργήσει αν του δώσει ο λαός την εξουσία» είπε σε άλλο σημείο.

Η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα (11/12/2018), συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, όπου αποφασίστηκε η μη ψήφιση των Συμφωνίας των Πρεσπών και... ανασχηματισμός.
Ειδικότερα, οι βουλευτών των ΑΝΕΛ αποφάσισαν πως δεν θα ψηφίσουν τη Συμφωνία όταν φτάσει στη Βουλή, οι υπουργοί θα παραδώσουν τα χαρτοφυλάκια τους ώστε να γίνει ανασχηματισμός.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος φέρεται να έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης