Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι μετοχές που ξεχωρίζουν στη σημερινή συνεδρίαση

tags :
Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι μετοχές που ξεχωρίζουν στη σημερινή συνεδρίαση
Από την αγορά απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση και να βάλουν και άλλες μετοχές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Άκρως απογοητευτική είναι η πορεία της σημερινής συνεδρίασης αφού τα κέρδη είναι περιορισμένα για το σύνολο της αγοράς και ο τζίρος είναι εξαιρετικά χαμηλός, αν αφαιρεθούν τα πακέτα.
Από τα 36,5 εκατ. ευρώ που είναι ο συνολικός τζίρος μία ώρα πριν το κλείσιμο σε πακέτα έχουν γίνει 20,5 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι ο καθαρός είναι στα 16 εκατ. ευρώ.
Από τις μετοχές τώρα που ξεχωρίζουν ανοδικά, η ΕΚΤΕΡ ενισχύεται άνω του 5% με καλό όγκο 55 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 15 εκατ. ευρώ.
Η άνοδος είναι πλήρως δικαιολογημένη από τα θεμελιώδη της εταιρείας.
Ξεχωρίζει επίσης η Cenergy με άνοδο 4% και όγκο 49 χιλ. τεμάχια και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ με άνοδο 2,3% και όγκο 53 χιλ. τεμάχια.
Η Ελλάκτωρ επίσης έχει σημαντικές τοποθετήσεις και ενισχύεται 3,3% με όγκο 118 χιλ. τεμάχια.
Η στήλη έχει επισημάνει την αλλαγή της εικόνας της μετοχής η οποία αποδίδεται στην τηλεδιάσκεψη της νέας διοίκησης και στις παρουσιάσεις και στο γεγονός ότι «υποσχέθηκε» κέρδη στους μετόχους το 2019 κάνοντας λόγο για μηδενικές ζημιές από την κατασκευαστική δραστηριότητα.
Η μετοχή που είχε υποχωρήσει σημαντικά μετά την ολοκλήρωση των αγορών από τους αδελφούς Καλλιτσάντση και την ανάληψη της διοίκησης εδώ και λίγο καιρό αντιδρά ανοδικά και η χρηματιστηριακή της εικόνα είναι βελτιωμένη.
Καλή κίνηση και από την ΙΑΣΩ σήμερα που ενισχύεται 3% με όγκο 82 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 138 εκατ. ευρώ.
Από την αγορά απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση και να βάλουν και άλλες μετοχές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης