Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Ράλι στις αυτοκινητοβιομηχανίες

tags :
Ισχυρή άνοδος στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Ράλι στις αυτοκινητοβιομηχανίες
ΗΠΑ και Κίνα δείχνουν πρόθυμες να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων για το εμπόριο
Με ισχυρή άνοδο άνοιξαν σήμερα (11/12/2018) οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω της αισιοδοξίας για την επίτευξη προόδου στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να δείχνουν πρόθυμες να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,4% στις 24.762 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,2% στις 2,670 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,3% υψηλότερα, στις 7.118 μονάδες.


Ράλι καταγράφουν οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, στον απόηχο δημοσιεύματος που ανέφερε ότι η Κίνα προχωρά προς τη μείωση των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ, στο 15% από 40% σήμερα,
Η μετοχή της General Motors σημειώνει άλμα 3,5%, της Ford ενισχύεται κατά 1,5%, ενώ της Fiat Chrysler καταγράφει κέρδη 1,8%.
Αισιόδοξος σχετικά με τις επαφές με την Κίνα εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, καθώς οι δύο χώρες συζήτησαν έναν οδικό χάρτη για το επόμενο στάδιο των εμπορικών συνομιλιών.
«Πολύ παραγωγικές συνομιλίες συνεχίζονται με την Κίνα!
Αναμένετε κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις!», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.
Είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ του Κινέζου αντιπροέδρου, Liu He, και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, και του Αμερικανού Εμπορικού Αντιπροσώπου, Robert Lighthizer.
Η επικοινωνία αυτή αποτελεί τη συνέχεια της συμφωνίας που είχαν στο περιθώριο της συνόδου των G20, οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Donald Trump και της Κίνας, Xi Jinping, οι οποίοι κατέληξαν σε μια εκεχειρία ανέβαλε την προγραμματισμένη για την 1η Ιανουαρίου αύξηση από τις ΗΠΑ των δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων στο 25% από το 10%.
Ο Liu He και ο Mnuchin συζήτησαν τον οδικό χάρτη της επόμενης φάσης των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να βρουν μια λύση και διέξοδο στη σημερινή εμπορική τους διένεξη.
Θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, που έδειξαν μια απροσδόκητη αύξηση για τον Νοέμβριο του 2018, καθώς η αύξηση στο κόστος των υπηρεσιών αντιστάθμισε την απότομη πτώση στις τιμές των ενεργειακών προϊόντων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,1% τον Νοέμβριο, έναντι αύξησης 0,6% του Οκτωβρίου, ενώ στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Νοέμβριο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 2,5%, έναντι αύξησης 2,9% του προηγούμενου μήνα.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης θα παρέμενε αμετάβλητος τον Νοέμβριο σε μηνιαία βάση και ότι θα αυξανόταν κατά 2,5% σε ετήσια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης